CZ DE IT
30. 12. 2014

Historická garnyž s překvapením

Je to už jako nemoc, přijdu do interiéru, kde na okně visí něco, co dobrých 30 let nikoho evidentně nezajímalo a najednou beru do ruky foťák a mačkám spoušť.

 

Dříve by mě to ani nenapadlo, ale nyní musím přiznat, že mě tyto historické artefakty z našeho oboru doslova přitahují. Mám sice problém vysvětlit majitelům, že se o nich nezmíním, že je nebudu pomlouvat, a že jde z mé stany opravdu o profesionální zájem zmapovat, čeho jsme byli na svých oknech schopni se „dopustit“.

Konkrétně tato po domácku vyrobená garnyž na první pohled nebudila můj sběratelský zájem, protože mám již v záloze podobný typ garnyže a mylně jsem se domníval, že za dřevěným čelem se skrývá klasická dřevěná kulatina. Když jsem ale přistoupil blíž, byl jsem příjemně překvapen dvojicí subtilních kovových tyček, na kterých byly plastové kroužky. To že byly bílé, přenechávám bez povšimnutí, mám radost, že toto řešení obohatí naší sbírku článků o hand made historii garnyží v Česku z konce dvacátého století.

Pokud máte ve svém okolí nějaké podobně zajímavé kousky, pošlete nám je, tento úlovek pochází ze středočeského kraje z Kolínského okresu.

Ostatní vykopávky Záclonové archeologie.

FOTO ( STYLTEX )

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi