CZ DE IT
21. 4. 2014

2.nahlédnutí s poloprůhlednými záclonami pro útulný domov

V předchozím nahlédnutí jsme společně navštívili nový rodinný dům, lépe řečeno jeho patro s dětskými pokoji a ložnicí, kde jsme k zastínění oken instalovali plisse žaluzie. Tentokrát se budeme věnovat velkorysým proskleným plochám v přízemí.

ohyby, záclony, roleta 2   ohyby, záclony, roleta 3

Otevřený a přitom zajímavě členitý obytný prostor nabízí výhled do zahrady hned na tři světové strany. Jednotlivé zóny jsou odděleny výklenky a zařízením, určujícím část pro stolování, kuchyni a obývací pokoj. Vstup do zahrady je možný na několika místech, ať už dveřmi posuvnými nebo klasicky otevíranými dveřními křídly. S tím bylo nutné počítat při návrhu zastínění. Ve hře byla i varianta kombinace japonských posuvných stěn a římských rolet, ale nakonec naše klientka schválila jednodušší řešení, které pro ni bylo příjemnější. 

Jako osvědčený a spolehlivý závěsný systém s možností zajištění výroby tvarovaných ohybů naše designerka navrhla bílé hliníkové kolejnice H7300, namontované do stropu nad okny. Všechna rohová okna tak mají kolejnice průjezdné v celé délce.

ohyby, záclony, roleta 4   ohyby, záclony, roleta 5

Již po první schůzce na místě realizace s designerkou bylo jasné, že materiál na zastínění má být na jednu stranu co nejvíce praktický, tzn.se snadnou údržbou, a na druhou stranu má působit jako jednoduchý přírodní materiál s výraznou strukturou.

Jakmile bylo rozhodnuto o stylu zastínění, byla jasným favoritem nádherně splývavá poloprůhledná záclona s výraznou hrubší strukturou Flax 198. K barvám podlahy a zařízení interieru nejlépe ladil smetanový odstín 12. Vzhledem k velikostem prosklených stěn navrhla designerka oživení záclon kombinací s další poloprůhlednou záclonou Annelot 303 ozdobenou žinylkovými obrysy listů, které krásně vyniknou při průsvitu. Obě záclony z kolekce Exclusive jsou dodávány s olůvkem ve spodním okraji. Vzhledem k požadavku na jemně nařasenou dekoraci použila naše designerka celotransparentní řasící pásku 640015, vytvářející úhledné a výrazné pravidelné záhyby s poměrem řasení 1:1,5. Záclony jsou rozděleny na díly tak, aby po stažení do stran lemovaly jednotlivá okna.

ohyby, záclony, roleta 6   ohyby, záclony, roleta 7

U okna v kuchyni nakonec po vyřešení otevírání boční skříňky nebylo možné použít původně plánovanou římskou roletu ze záclony Flax. Naštěstí se okno skládá ze dvou částí, takže designerka navrhla zastínění pomocí látkové navíjecí rolety, která i během dne může být částečně spuštěná a tvoří tak příjemnou dekoraci. Designerka tedy na místo přivezla katalogy s materiály designových navíjecích rolet ke schválení navržené varianty provedení v zajímavé struktuře, vhodné k materiálu záclon, vč.držáků a ovládacího řetízku v provedení nikl mat.

Z příjemné dokončené realizace máme radost nejen my, ale hlavně naši klienti, kteří už se těší na přestěhování do nového domu.

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi