CZ DE IT
21. 3. 2012

3D vizualizace jako pomocník před realizací

Pro mnohé z nás opravdu není snadné rozhodnout se o konečné podobě zastínění oken. Proč tedy nevyužít 3D vizualizaci do fotografie interieru? Rozhodování bude jistě jednodušší!

3D vizualizaci využívají převážně zákazníci, kteří svou realizaci stínění řeší bez pomocí designerů, ale i naši designeři své návrhy klientům samozřejmě rádi předkládají vč.zpracované vizualizace.

Obývací pokoj

návrh - obývací pokoj 1 

Okno v obývacím pokoji je díky bílým rámům a sytě oranžové malbě stěny poměrně výrazné. Zastínění okna by tedy mělo i zmírnit přílišný kontrast a celou stěnu opticky zklidnit.

návrh 4 návrh 5

Oblíbené římské rolety vhodně zapadají do jednoduchých moderních interierů. K jejich zhotovení je možné použít jak záclony tak i materiál na závěsy. V naší vizualizaci okno stíní dvě roletky z bílé záclony s proužky, která je vhodná do jakéhokoliv interieu. Mechanismy rolet jsou namontovány do stropu, aby rolety měly dostatek prostoru k vyskládání mimo okno.

Další z možností okno více zaplňuje. Na záclonové tyči, instalované na stěně, jsou zavěšeny jemné bílé záclony, lemované závěsy z materiálu z výraznějším geometrickým designem. Svou barevností navazují na výmalbu stěny a další doplňky v obývacím pokoji.

Ložnice

návrh - ložnice

Stejný typ okna není na bílé stěně tak výrazný jako v obývacím pokoji. Návrhy stínění jsou pro lepší představu z jemných, poloprůsvitných materálů, které je možné doplnit např.horizontálními žaluziemi nebo dekorace ušít v kombinaci s krycími závěsy.

návrh 1   návrh 2   návrh 3

Nejprve opět římská roleta, která vzhledem k bílému podkladu záclony působí velmi jemně a ponechává stěnu maximálně volnou.

Druhá  varianta působí více romanticky - na stropní kolejničce jsou zavěšeny nařasené dlouhé záclony, ozdobené asymetricky umístěným závěsem staženým pomocí úvazu.

Poslední z možností je japonská posuvná stěna. Hladké panely mohou být pro oživení interieru ušity ze záclony či závěsu v několika jemně odstínovaných barvách, které vychází z odstínu malby na stěně za dvojlůžkem.

Nyní už nezbývá nic jiného, než si hezky v klidu prohlédnout jednotlivé varianty, zvážit všechna pro a proti, a vybírat...

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi