CZ DE IT
23. 4. 2018

Atypická divadelní opona z červeného sametu

Celý prostor a realizace jsou tak trochu atypické. Jednak se nejedná o klasický divadelní sál, ale hlavně - tvarové dispozice prostoru jsou opravdu zapeklité a realizace tím pádem náročnější.

 

Krásnou novou učebnu v podkroví je možné snadno upravit na malý divadelní sál, jelikož ukrývá (nyní už za oponou) i divadelní podium. V návaznosti na červené sedáky židlí byl pro závěs vybrán kvalitní nehořlavý samet ve stejné barvě.

Již při zaměření jsem na místě řešila celkové provedení opony, tzn.aby byla plně funkční a přitom dokonale vykryla celý zešikmený prostor. Celý závěs je sestaven ze tří zrcadlově obrácených částí. Rovný střed, který je možné roztáhnout do stran, větší boční díly, obepínající horní trámy a menší boční díly u spodních trámů. Na všech zkosených částech závěsů jsou v horním okraji našity speciální řasící pásky na suchý zip a závěsy jsou instalovány na kolejničkách s profilem se suchým zipem. Pro středové díly je namontován hliníkový profil se skrytým uchycením.

To, že jsou jednotlivé díly samostatné, umožňuje jednak snažší udržbu a následnou instalaci, a jednak vznikly šikovné boční vstupy, ukryté v řasení opony. Červená barva opony celou učebnu hezky oživila a rozjasnila. 

FOTO (STYLTEX)

 

Zpět do kategorie

Michaela Machoňová (Praha)

Diskutujte s námi