CZ DE IT
8. 8. 2010

Část komunikace mezi klientem a bytovou architektkou při řešení zakázky

Jak z následující ukázky sami jistě vyrozumíte, jde o komunikaci při návrhu a následné realizaci vybavení koupelny, vč. výroby koupelnového nábytku na míru. Výsledkem je úspěšná realizace týmu Atelieru Styltex.

Otázka:Jaký rozdíl je mezí "dekorem imitace Teak" a "MDF s dekorem Teak"?

Odpověď:Žádný.Volala jsem do firmy, od které je skříňka, která se Vám líbí,protože jsem nevěděla, jestli skříňka není z masivního dřeva.Není. Je to MDF deska, která je potažená folií ( jako např. se dělá u kuchyňských dvířek). Folie má tu vlastnost, že se přizpůsobí tvaru, na který je nalepována, to znamená, že se umí obtočit kolem výřezu místo úchytky a hran, takže to pro laika vypadá, jako by byla vyrobená z masivu. Nebo můžeme použít lamino - dřevotřískovou desku s nalepeným laminátem. Ten už je ale daný tvarově, nemůžeme do něj tedy vyříznout otvor místo úchytky a obvodové hrany dvířek jsou olepeny 2mm silnou plastovou hranou s dekorem lamina ( ABS). Musíme použít zápustnou, nebo jakoukoliv jinou úchytku. Dekor folie a lamina je prakticky stejný a pro laika rozdíl nepostřehnutelný.

pokoj teenager 1   jídelna   schodiště

Otázka:Ten povrch je folie nebo dýha nebo nějaká jiná úprava a jestli je ta úprava speciálně pro koupelny (vodotěsná, protiplísňová apod.)?

Odpověď:Úprava není speciálně pro koupelny. Žádný nábytek není vodotěsný ( leda plastový, nebo kovový). Vždy platí, že nábytek nemůže být ve stálém kontaktu s vodou. Nábytek z masivu je na tom nejhůř. Ten může nasávat vodu po celém svém povrchu. Oproti tomu nábytek z lamina, nebo foliovaný je na tom o mnoho lépe. Na něm může voda stát jakkoli dlouho a nic se nestane. Jen musíme dát pozor na místa, kde jsou spoje. To znamená v okolí hran. Zde může ze stojící vody do materiálu vnikat vlhkost a může dojít k boptnání. Aglomerované materiály ( lamino a foliované dílce) neplesniví.

Otázka: Ten nábytek se dělá na nožíčkách nebo je závěsný?

Odpověď: Nábytek může být i na nožičkách, tato skříňka je zavěšená.

Otázka: Jaká jsou možná barevná provedení?

Odpověď:Barevné provedení je dle nabídky dodavatelů folií a lamin.Nabídka je nepřeberná.


nábytek ložnice   komoda jídelna   zasedací místnost

Otázka: Chtěl bych kromě nábytku objednat vanovou zástěnu a pračku, šlo by to všechno taky objednat a nainstalovat? Jde o to,aby se o všechno postarala a realizovala jedna firma.

Odpověď: Není problém abychom dodali všechno. Standartně to tak na zakázkách děláme. Není pro nás problém žádný standartní sortimet, umíme dodávat i atypy.

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi