CZ DE IT
20. 7. 2014

Co se mi opravdu líbí, je interiérová horizontální žaluzie s velkými lamelami

Asi každý zná klasické horizontální žaluzie, které většina domů obdrží jako bonus k novým plastovým oknům. Ale 70 mm velké lamely žaluzie viděl v interiéru málokdo.

 

Stejné je to i se mnou a našimi okny. V bílých rámech máme úplně klasické horizontální žaluzie a vlastně i tak trochu z pohodlnosti se přesvědčujeme, že je to nenápadné a tak nějak vyhovující zastínění. Ve více sofistikovaných domácnostech se zastínění oken dostane do exteriéru a pomocí venkovních rolet a venkovních žaluzií vznikne u uživatele podobně blažený pocit z dobře zvoleného zastínění.

Jednoho dne jsem se ale osobně setkal s horizontální žaluzií, která měla rozměry lamel jako venkovní žaluzie, ale byla překvapivě pověšená v dětském pokoji. Kromě toho, že na mě lamely působili opravdu obřím dojmem, zaujala mě i růžová barva a textilní dekorativní pásky, které nahrazovaly jindy nenápadné klasické funkční prvky horizontální žaluzie. Stál jsem v tom pokoji a nemohl jsem se odpoutat od pohledu na okno. Šlo totiž o interiérovou horizontální žaluzii s lamelami o šířce 70 mm od firmy Hunter Dougles. Bylo mi jasné, že pocit, který jsem měl z pohledu na okno v dětském pokoji je to, co by měla vyvolávat práce našich designérek u klienta ... příjemné překvapení.

Pak mi to došlo, vlastně na tom nic není, prostě jen výrobce 3x zvětšil lamely klasické horizontální žaluzie, obarvil je a doplnil dekorativním páskem. Rozdíl je ale v tom, že interiér s takovým typem stínění zaujme úplně každého.

Design místa, kde bydlíme je totiž také důležitý a naše zboží tento domov umí dekorovat.

FOTO ( Hunter Dougles) 

 

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi