CZ DE IT
31. 12. 2011

Hotelová restaurace v zimní zahradě

Jelikož zimní zahrada sousedí s jídelnami hotelové restaurace, bude po celkové rekonstrukci sloužit jako její další část. Pro odpočinek hostů vskutku příjemný prostor!

p6014636.jpg   p6014637.jpg

Nejprve pro zajímavost fotografie pořízené při zaměřování, předcházející návrhu a dalšímu jednání před realizací dekorace prosklených stěn zimní zahrady, překrytí vstupu do technického zázemí hotelu a rovněž zajištění součásti úpravy stolů v restauraci.

p6304672.jpg   p6304677.jpg

Tentýž prostor po dokončení realizace a kompletního zařízení interieru.

Do stropu podél obou stěn byly namontovány kolejnice H6502 se suchým zipem k následné instalaci pelmetů - bohatě nařasených volánů, lemujících obě prosklené stěny. V užší části, kde je umístěno zákoutí s útulným posezením, jsou blíže k oknu namontovány i dvě krátké kolejnice H7300, které poslouží k zavěšení dekorativních závěsů v obou rozích.

p6304673.jpg   p6304675.jpg

Na zhotovení veškeré dekorace navrhla naše designerka materiál Innsbruck, který, ačkoliv je 100% polyester, působí jako přírodní materiál s příměsí lnu. Jeho výrazná nepravidelná struktura vyniká hlavně při průsvitu, kdy závěsy i pelmety dostávají zcela novou tvář. Výhodou je i neobvyklá šíře 160 cm.

K podkasání závěsů využila ozdobné kulaté spony 1591 s patinou, které je možné umístit kdekoliv v okraji závěsu a tímto způsobem jednoduše měnit tvar dekorace.

p6304683.jpg   p6304686.jpg

Dalším úkolem bylo důkladné zastínění vstupu do technického zázemí hotelu. Do sníženého stropu krátké chodbičky náš technik namontoval kolejnici H7200, vyrobenou do oblouku podle zaměření a nákresu. Na kolejnici jsou zavěšeny dva díly závěsu Innsbruck, tentokrát ovšem s podšívkou ve stejné barvě, aby závěs neprosvítal.

p6304678.jpg p6304680.jpg

Součástí restaurace je samozřejmě i stolování a s tím související úprava stolů. K příjemnému posezení jistě přispívají i pečlivě ušité běhouny (jak dokumentuje i detail odšitého rohu). Na každý stůl jsou tři běhouny na výměnu, tzn.celkem 32 ks.

Z bohaté barevnice materiálu Innsbruck byla pro realizaci vybrána krásná korálově červená barva, která byla zvolena jako teplý odstín dekorace pro zimní období. Jako varianta na letní čas je již určena chladivá světle modrá ze stejného materiálu. Zimní zahrada bude opět jiná a opět jistě velmi útulná.

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi