CZ DE IT
14. 9. 2016

Hotelový pokoj s industriální atmosférou - On the Roof arch.Víta Janečky

Na řadě je slíbené nahlédnutí do druhého pokoje arch.Víta Janečky v Grand Hotelu Imperial v Liberci, vytvořeném ve spolupráci s Czech Deco Teamem. Pokoj On the Roof je inspirovaný zajímavou fotografií.

 

"Mým záměrem bylo přinést hostům návrhem nějaký „komfort“ nebo bonus, aniž bych ho chtěl hledat v exkluzivních materiálech. Pro mě v tomto případě byl nejzajímavějším komfortem prostor. Díky tomu, že byl investor přístupný netradičním řešením, skončilo to návrhem s otevřenou koupelnou. I přes nepříliš velkou celkovou plochu pokoje pomáhá toto sdílení prostoru pocitu velkorysosti. Pro zdůraznění vyjímečnosti pozice vany je umístěna na dřevěném stupínku, který kontrastuje s ostatními materiály v pokoji.

Designové řešení vzniklo inspirované jednou fotografií – fotografií ze střechy objektu tohoto hotelu, která doprovázela v tisku rozhovor s investorem. Ta scéna měla své kouzlo, trochu omšelá střecha, s plechovým nápisem IMPERIAL na pozadí okolní městské krajiny. Ten motiv, i když trochu upravený, se stal námětem tapety, která zdobí jednu stěnu pokoje a inspirací pro „loftovou“ industriální atmosféru celého pokoje."

Ing. arch. Vít Janečka

FOTO (Pytloun Grand Hotel Imperial)

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi