CZ DE IT
28. 3. 2014

Inspirace & Trendy 2014 a jednotlivé styly

Cílem projektu bylo, aby se interiéroví designéři a architekti dozvěděli o nových materiálech a výrobcích, které jsou v České republice běžně dostupné. Samozřejmostí byl kontakt na výrobce i dodavatele, přesný popis materiálu a jeho využití v interiéru. Naše firma dodala závěsy pro jednotlivé expozice. Akce nebyla určena jen návrhářům, ale i široké veřejnosti, která se mohla inspirovat při zařizování svého bytu či domu.

Styl Digitální svět

inspirace & trendy 2014 foto 2

Tento směr je plný nejnovějších technologií zpracování materiálů. Dominuje zde digitální potisk, umělý kámen, sklo, stříbrný kov a kovolaminát, plexisklo a další. Z barev převažují bílá, šedá a černá doplněné o ty nejvýraznější až neonové odstíny. Kombinace jsou kontrastní, motivy inspirované sci-fi. Směr by se dal nazvat též high-tech. Vhodný je převážně do veřejných prostor, kanceláří – pracoven, ale v jistém podání i do privátních interiérů . Patří sem samozřejmě LED osvětlení, a obecně úspora energií, které jsou také budoucností.

Styl Natural

inspirace & trendy 2014 foto 4

V tomto proudu nejde jen o čistě přírodní materiály, jak by se mohlo zdát. Je to hlavně inspirace přírodou jako takovou. Objevit se zde tedy mohou i uměle vyrobené prvky, které se přírodou pouze inspirují. Přírodní materiály v jakékoli podobě jsou samozřejmostí. Paleta barev začíná na hnědé a vede přes béžovou a lehce žlutou až po zelenkavé až sytě zelené odstíny. Najdeme zde motivy květin, listů, stromů, větviček... prostě všeho, co v přírodě najdeme. Tento styl je nadčasový, harmonický, poklidný, tedy ideální do soukromých prostor.

Styl Retro

inspirace & trendy 2014 foto 3

Sem patří vše, co je pravým opakem „digitálního světa“. V tomto stylu najdeme prvky, které nám připomínají minulost. Nevracíme se ke konkrétní době , jde hlavně o vzpomínky, dojmy a tradice. Materiály jsou přírodní i syntetické, důraz se klade na útulnost a pohodu v interiéru. Můžeme zde kombinovat staré i nové, patří sem i recyklované materiály a rukodělné výrobky – pletené, háčkované, ručně malované, s patinou apod. Barevná paleta je plná příjemných teplých tónů od cihlově oranžové, přes bordó až po olivově zelenou. Za zmínku stojí i použití mědi a mosazi, které působí příjemně .

Styl Glamour

inspirace & trendy 2014 foto 1

Elegance, luxus a nadčasová noblesa - to jsou klíčová hesla tohoto stylu. Jedná se o zdobné prostory, inspirované zámeckými interiéry a honosnými vilami. Samozřejmě nesmí chybět  zlaté a stříbrné povrchy, a to v jakémkoli provedení. Plochy jsou též lakované, objevit se může i pravé dřevo a kámen. Detaily jsou profilované – dekorativní, ornamenty velmi zdobné. Barevnost není jasně dána. Můžeme zde najít něžné pastelové odstíny od světle růžové, šedé a jemně vanilkové až po sytou rubínově červenou či i šedou až po černou. Křišťálové ověsky jsou samozřejmostí.

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi