CZ DE IT
8. 1. 2019

Konec záclon a závěsů s poutky?

Doufáme, že ne! Jako výrazný dekorativní prvek, sloužící zároveň k jednoduché instalaci záclon, závěsů a dekorací, mají v interieru stále své zastoupení.

 

Fenomén posledních let v technologii zavěšování záclon a závěsů jsou řasící pásky. Jsou velmi variabilní, vhodné na tyče i kolejnice  pro svou širokou škálu poměrů řasení a tvarů skladů. Ovšem zůstaneme-li u instalace pouze na záclonové tyče, nabízí se nám možností více. Co třeba narážecí kroužky nebo poutka v nejrůznějším provedení?

U narážecích kroužků proběhl jistý vývoj, kde se od běžných plastových přesto, že byly nabízeny  ve velké barevné škále, přešlo víceméně na provedení v kovu. Výběr barev je omezenější, ale životnost jak kroužků, tak připevnění k textilnímu materiálu, je jednoznačně spolehlivější.

Na co se ale v posledních letech téměř zapomnělo, to jsou textilní poutka. Nejsou sice vhodná na záclony a závěsy s vysokou funčností, tedy na každodenní manipulaci, a rovněž na širší okna, kde překáží středové držáky tyče. Ale jako dekorativní prvek na zdobných bočních šálech, voláncích selských okének nebo nejrůznějších dekorací dětských pokojů jsou nepřekonatelná, neboť nabízí velikou škálu možností zpracování od úzkých mašličkových vázaček přes klasická poutka v kontrastním barevném provedení až třeba k mohutným páskům, stažených kontrastní vazačkou. Netradiční zpracování pro prostory dětských a studentských pokojů nabízí i možnost "otevíracích" poutek, například použitím velkých knoflíků, suchého zipu nebo kšandových - laclových spon...

V tomto ohledu se zkrátka fantazii meze nekladou. 

FOTO (W.Schmidt GmbH, Linder, SIMTA)

 

Zpět do kategorie

Radmila Týmová (Praha)

Pokud u nás nenajdete zboží které hledáte, vždy nabídneme řešení!

služby   

  • Odborné konzultace
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Aranžování
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi