CZ DE IT
28. 9. 2011

Královské aranžmá reprezentativní kanceláře

Pod klenutými stropy v domě poblíž Pražského Hradu nalezla své sídlo i zázemí společnost, jejíž stylově a s citem zařízené prostory vyžadovaly kromě stínění oken i dekorativní vykrytí vysoké stěny nad prosklenými dveřmi, spojujícími zázemí u vstupu s reprezentativní částí interieru, určenou pro práci a jednání.

Základ působí jednoduše, ale stojí za ním nápad a zkušenosti naší designerky, která dokázala spojit vtip a představivost v dokonalý výsledek. Jednou z možností řešení by bylo namontovat do snížené části klenby tvarovanou hliníkovou kolejničku, která by byla po instalaci závěsu překrytá a závěs potom naaranžovat na jednu stranu. Namontování kovových dekorativních háčků s čtvercovou rozetou v barvě bronz antik, které se standartně používají na uchycení úvazů, je právě tím posunem k efektu a šarmu celkového aranžmá.

2011-09-19_14.29.04.jpg   2011-09-19_14.29.19.jpg   2011-09-19_14.30.11.jpg

Jednobarevný závěs Polo 4252 v zajímavém hnědavém odstínu má horní okraj vytvarovaný podle oblouku klenby a v jeho lemu jsou v pravidelných rozestupech všity dvojité mašle - vazačky, sloužící k upevnění závěsu na háčky. Pak již stačí jen chvíle šikovnosti a trpělivé práce s vytvořením úhledných uzlů a naaranžováním horního okraje tak, aby byly zdůrazněn efekt prověsů mezi háčky.

2011-09-19_14.34.07.jpg   2011-09-19_14.57.07.jpg   2011-09-19_14.56.57.jpg

Aby hotové aranžmá působilo bohatě, což je pro výsledný efekt velice důležité,je závěs ušit v dostatečné šíři, takže kromě okrajových háčků jsou na ostatních vyvázány vždy dvě vazačky za sebou. Na háčku na stěně je již připraven dekorativní úvaz, který podchytí vyskládané záhyby závěsu a korunuje nádhernou dekoraci, jejíž výsledek je na fotografii v úvodu popisu realizace.

Hotová dekorace splnila požadavky i očekávání investora, jehož spokojenost je pro nás samozřejmě důležitá. Prostor okolo dveří je zateplen měkkými záhyby textilu, který výborně "sluší" i osvětlenému sousednímu výklenku s uměleckým dílem.

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

ing. Šárka Týmová (Praha)

Dávám srdce do každého projektu a pracuji s ním tak, jak bych to dělala pro sebe.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi