CZ DE IT
6. 12. 2012

Kusové koberce do každého interieru

Kusový koberec je solitér, který může podobně jako bytový textil ovlivnit celkovou atmosféru interieru.

Jeho výhodou je možnost umístění podle potřeby a jednoduché obměňování. Navíc to kusovým kobercům sluší na dřevěné podlaze právě tak jako na keramické dlažbě nebo laminátu. Jeho příjemné vlastnosti oceníme zvláště jako zateplení na studené podlaze, kde ovlivňují kvalitu bydlení. Do dětských pokojů je neocenitelný při veškerých hrách i odpočinku.

Rozhodujícím kritériem je kromě materiálu a provedení, barva a vzor koberce. Barvy ovlivňují nejen naši náladu, ale i vzhled celého pokoje. Tmavé barvy a výrazné vzory prostor opticky zmenšují a vytváří útulné, světlé barvy a nenápadné vzory prostor opticky zvětšují. Teplé barvy, jako červená, oranžová, odstíny žluté a hnědé, je lepší volit do místností orientovaných na sever a západ. Žlutá navíc celý prostor prosvětlí a dodá mu pocit „přítomnosti slunce“. Studené barvy, jako modrá, zelená a šedá, bychom měli volit do místností orientovaných na východ a jih, které pocitově zchladí. Důležitá je také intenzita odstínu jednotlivých barev. Syté a výrazné barvy na nás mohou působit i agresivně, nepříjemně. Pokud chceme v některých prostorách tohoto účinku dosáhnout, pak je vhodné je použít, jinak bychom měli volit spíše tlumené odstíny.

klikněte pro detail obrázku: kusový koberec super shaggy   klikněte pro detail obrázku: kusový koberec breda new   klikněte pro detail obrázku: kusový koberec expo shaggy

Smyčkové koberce: jsou oblíbenou podlahovou krytinou v domácnostech pro jejich lehký úklid. Tyto koberce najdou své uplatnění napříkllad v chodbách a dětských pokojích. Jejich povrch tvoří stejně velké smyčky, které působí jednotně.

Vlasové koberce jsou velice oblíbené pro svůj měkký nášlap. Alternativou jsou tzv. cutloop koberce..populární dvourovinnové koberce u kterých se střídá vlas se smyčkou. Vlasové bytové koberce se nehodí jen do hodně zatěžovaných chodeb.Jsou efektní, ale náročnější na čištění a běžnou údržbu.

Širokou nabídku kusových koberců naleznete na www.styltex.cz

Autor článku: redakce Zaclona

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi