CZ DE IT
4. 9. 2016

"Literární" pokoj Pleasure arch.Víta Janečky

Pro Grand Hotel Imperial v Liberci ve spolupráci s Czech Deco Teamem navrhl arch.Vít Janečka dva autorské pokoje - Pleasure a On the Roof, do kterých postupně nahlédneme.

 

"Když jsem přemýšlel jaké dát pokoji téma, uvědomil jsem si že by mělo ideálně souviset s tím, že jde o pokoj jednolůžkový. Představil jsem si potenciálního hosta a zdálo se mě, že  mu trochu hrozí “dlouhá chvíle“, když tam nemá společníka(nici). Přesto, že má takový host ve skutečnosti řadu možností jak se zabavit, počínaje hotelovým barem, přes veškeré elektronické hračky atd., napadlo mě mu jednu zastaralou alternativu předložit, a sice společnost literární. Představil jsem si tu nejpohodlnější širokou hotelovou postel před kterou se na stěně a stropu bude odvíjet dekor spočívající ve vybraných citátů z literárních děl, ideálně takových, které vzbudí zvědavost a chuť si něco v té posteli přečíst. V dosahu postele pak knihovničku, kde by příslušná díla nalezl, a křesílko.

Celkové designové řešení pokoje pak je vedeno záměrem dát tomu klidný a důstojný rámec. Koupelna je s pokojem opticky spojena prosklenou stěnou, v celém pokoji je shodná podlaha (dřevěná mozaika), oboje napomáhá omezit nepříznivý dojem z celkově menšího prostoru."

Ing. arch. Vít Janečka

FOTO (Pytloun Grand Hotel Imperial)

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi