CZ DE IT
16. 5. 2011

Luxusní apartmá s neméně luxusní dekorací oken

Právě zařizované apartmá v historickém centru města vyžaduje řešení zastínění oken s nádechem luxusu, efektního lesku a v neposlední řadě i precizně zpracovanými detaily.

Základ stínění oken všech pokojů navrhla naše designerka totožný, kombinace římských rolet a dekorativních záclon, ovšem liší se typem použitých materiálů, barevností a detaily ve zpracování. 

Pokoj ve zlatém lesku

dsc03272   dsc03273

Prvnímu z řady pokojů vévodí nádherný křišťálový lustr a tapety s výrazným vzorem. Dekorace okna je proto umírněnější co se týká designu, ale o to impozantněji působí lesk římské rolety i překrásné nadýchané a při dopadu světla jakoby živé záclony. Nařasená záclona je zavěšena na bílé hliníkové kolejničce,která svou barvou a malou výškou profilu opticky nenarušuje prostor nad oknem a je namontována co nejblíže k hornímu okraji římské rolety.

Pokoj v sytě růžovém lesku

dsc03277   dsc03278

V tomto pokoji dekorace pokrývá celou stěnu s oknem, přičemž základem stínění je opět římská roleta z lesklého závěsového materiálu. Nad oknem je namontována kovová záclonová tyč s uchycením do bočních stěn, která slouží k zavěšení dvou druhů záclon. Přes prosklenou plochu je to jemná a průsvitná organza, přecházející na obě strany v záclonu s velmi dekorativním designem. Lesklým saténem z římské rolety jsou olemovány horní i spodní okraje záclon. Horní lem je nízký, pouze jako zvýraznění horního okraje a zároveň jeho zpevnění pod narážecí kroužky, spodní okraj má efektní vysoké lemování.

Pokoj ve fialovém lesku

dsc03284   dsc03283

Díky fialovým odstínům působí zastínění okna tajemně, až magicky. Celá dekorace je poklidnější, s použitím dvou druhů materiálů. Římská roleta je instalována do stropu okenního výklenku a nad štukovou římsu nad oknem je namontována bílá hliníková kolejnička k zavěšení záclony. Tou je nařasená, krásně měňavá organza, jejíž spodní okraj je pro větší efekt olemován závěsovým materiálem, použitým na římskou roletu.

Každý pokoj má svou barvu i svou nezaměnitelnou tvář a atmosferu.

Autor článku: redakce Zaclona.cz   

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi