CZ DE IT
23. 1. 2014

Malá reportáž - Styltex na Heimtextilu 2014

Každý ročník veletrhu Heimtextil ve Frankfurtu nad Mohanem je pro dva z majitelů firmy Styltex design hlavně místem setkání a  pracovních jednání s dodavateli, takže nejinak tomu bylo i letos.

foto heimtextil 2014 20   foto heimtextil 2014 21

Místo obvyklé vlakové dopravy na místo zvládli cestu autobusem, což přispělo k rozhodnutí vrátit se v příštím roce k osvědčenému vlakovému spojení. Po krátkém odpočinku v hotelu, korunovaném dobrou snídaní, bylo načase vyrazit na výstaviště.

foto heimtextil 2014 25   foto heimtextil 2014 26

Stánek Heimtex - Sottware, jehož jsme distributorem pro český trh, se stal "základnou", kde jim poskytli zázemí pro odložení svršků a odkud každodenně zahajovali další část maratonu prohlídek, schůzek a jednání.

foto heimtextil 2014 11   foto heimtextil 2014 9

Každoroční setkávání s dlouholetými dodavateli je zahajováno přátelským přivítáním spojeném s pohoštěním a pak je již řada na prohlídku všech novinek a výběr těch nejlepších vzorkovníků k rozšíření nabídky materiálů pro další období.

foto heimtextil 2014 1   foto heimtextil 2014 22

Oproti loňské sezóně je viditelný příklon k barevným květinovým vzorům, florálním motivům a pozornost upoutávaly i např.potisky s motýly. Přetrvávají designové ornamenty - ovšem v moderním zpracování, vyhovujícím širší škále interierů. Naproti tomu hůře se nalézají tzv.klasické designy, vhodné pro interiery se starožitným zařízením.

foto heimtextil 2014 13   foto heimtextil 2014 18

Je znatelné, že na tvorbě designů se stále výrazněji podílí významní návrháři a designeři, což obohatilo mnohé z kolekcí záclon, závěsů a potahových materiálů. Naši nabídku brzy rozšíří např.nádherné designové "bonbónky" kolekce Prestigious.

foto heimtextil 2014 2   foto heimtextil 2014 8 

Je nesnadné zachytit všechny novinky a zajímavosti, vlastně není ani v lidských silách obsáhnout nabídku všech vystavovatelů Heimtextilu a s tímto vědomím prakticky každý návštěvník k veletrhu přistupuje. I přesto je Heimtextil důležitým místem, přinášejícím všem zúčastněným inspiraci pro další období.

foto heimtextil 2014 17   foto heimtextil 2014 16

Chvíle pro odpočinek, spojené s pozváním na večeři pro věrné odběratele, jsou i přes pracovní charakter vítané a po celodenním shonu potřebné. Navíc nevylučují občasný příjemný kulinářský zážitek, což je jakýmsi bonusem navíc, korunujícím všechna úspěšná jednání.

Tak na shledanou na Heimtextilu 2015!

Autor článku: redakce Zaclona 

 

Zpět do kategorie

ing. Šárka Týmová (Praha)

Dávám srdce do každého projektu a pracuji s ním tak, jak bych to dělala pro sebe.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi