CZ DE IT
26. 4. 2013

Návrh a realizace předsíně, obytného prostoru a ložnice

Představujeme vám realizaci bytu mladého svobodného muže v novostavbě bytového domu v moderní lokalitě v rámci realizací Czech Deco Teamu. Naše firma je zde dodavatelem navíjecích blackoutových rolet pro zastínění oken a dekorativních polštářů v obývacím prostoru.

Původní dispozice a zadání

Zadání bylo: minimální barevnost, minimalismus, pohodlí a relax.

Další úkoly - zútulnit tmavou stísněnou, nedostatečně osvětlenou předsíň a opatřit ji úložnými prostory. V celém bytě zachovat původní podlahy a dveře. Upravit elektroinstalaci, rozvody vody a odsávání tak, aby odpovídaly funkčnímu dispozičnímu uspořádání.

Největším oříškem byla hlavní místnost, která měla nově splňovat čtyři funkce: kuchyň, jídelnu, obývací část a relaxační zónu. Přáním majitele navíc byla co největší kožená pohovka – což při rozměru místnosti 5 x 4,5m bylo výzvou.

realizace poláková 4   realizace poláková 5  

Návrh

Předsíň:

Byla vytvořena nová polopříčka, navazující na stávající nosnou stěnu pracovny a vytvořila tak prostor pro zabudování vestavěné šatní skříně. Velkým zásahem do stávajícího stavu bylo odstranění dveří do obytného prostoru, které byly nahrazeny moderními celoskleněnými posuvnými dveřmi. Proti nim bylo, pro znásobení a prosvětlení prostoru, navrženo do předsíně velké zrcadlo na míru. Tak jsme do předsíně dostali denní světlo. Celkové osvětlení doplnila nová stropní svítidla. Předsíň navazuje svým stylem a barevným laděním na obytný prostor. Nejedná se pouze o vstupní prostor, navíc splňuje prostor s funkčními komunikačními zónami, kde nic nestojí v cestě. V předsíni je sloup, který se stal díky tapetě dominantním dekoračním prvkem a pro pohodlí při obouvání majitele i návštěvníků taburety.

Obytný prostor:

realizace poláková 3   realizace poláková 1  

Navrhované úpravy spočívají především v přizpůsobení vnitřní dispozice majiteli. Prostor byl rozdělen na čtyři funkční zóny. První z nich je kuchyň, která je jasně vymezena sníženým podhledem s bodovkami a po celém obvodu zabudovaným LED osvětlením. Další funkcí podhledu je zabudovaný odtahový systém digestoře. Na kuchyň logicky navazující zónou je jídelní kout. Jídelní stůl má chromovou podnož a desku z tvrzeného šedého skla pro odlehčení. Židle jsou v bílé kůži a mají ohýbané podnože pro vysoce konfortní sezení. Obě tyto zóny jsou od zbývajících dvou, jednoznačně odděleny dominantními zády luxusní kožené sedačky. Ta je umístěna proti velké televizi zavěšené na stěně (samozřejmě bez viditelných přívodních kabelů).

realizace poláková 7   realizace poláková 6

Obývací prostor na zemi doplňuje kravská kůže a variabilní celoskleněný set konferenčních stolků. V úhlopříčně protilehlém rohu k jídelně, v bezpečném koutě zádveří se nachází relaxační prostor se stojanovou lampou a relaxačním lehátkem Longue (design Le Corbusier). Třešničkou na dortu je na potapetované stěně zavěšený designový bio krb. Relaxaci a klidné pohodě místnosti napomáhají i blackoutové rolety na všech oknech a sofistikovaně řešené osvětlení místnosti, opět navržené tak, aby podpořilo jednotlivé zóny.

Ložnice:

realizace poláková 9   realizace poláková 8

Je situována naproti vchodovým dveřím a představuje prostor 12 m2. I přes její úzký obdélníkový tvar 2,5 x 4,8 m se sem vešla široká masivní postel vyrobená na míru. Za postelí je vliesová tapeta která svými geometrickými a horizontálními tvary, pokoj opticky rozšiřuje a barevností zútulnˇuje atmosféru ložnice. Za dveřmi se využil prostor pro vestavbu šatny, která navíc skrývá za posuvnými dveřmi televizi.

Design

Veškerý nábytek na míru je z mdf v lesklé bílé folii, se zafrézovanými hliníkovými úchytkami po celé šířce dvířek. Použité osvětlení a vliesové tapety jsou od předních českých designérů. Světla jsou navíc vyráběná ručně. Za povšimnutí stojí celoskleněné posuvné křídlo bez rámu a vyčnívajícího kování. Kuchyň je bílá proto, že má být v pozadí, nemá zbytečně poutat pozornost. Černé prvky ji stimulují a vyvažují kompaktnost prostoru.

„ Celý Návrh interiéru včetně pečlivého výběru doplňků a zařizovacích předmětů, byl tvořen s ohledem na učení Feng-shui. (Ve Feng-shui jde o harmonii a vytvoření štastného domova pomoci rovnováhy. Podstata Feng-shui spočívá v jednoduchosti a je nezbytné, aby energie stále proudila v celém prostoru, a proto by jí nemělo v cestě nic překážet. Interiér by proto neměl být přeplněný předměty, měl by být bez temných zákoutí a rohů a dbát na dostatek světla).. V interiéru je v harmonii kombinace černé a bílé barvy, materiály přírodní a umělé, povrchy matné i lesklé, hranaté tvary zjemňují oblé tvary doplňků (kombinace černo-bílých taburetů, oblé hrany konferenčních stolků, vybraná slámka, věšáky v předsín, komínová digestoř oblého i hranatého tvaru….), interiér je v moderním stylu s prvky retro. „

Interiérová designérka

Lucie Poláková

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi