CZ DE IT
23. 1. 2009

Nestárnoucí klasika – ložnice s pelmetem

V anketě jsme si před časem ověřili, že na prvním místě v oblibě v Česku stále vítězí jako stínění klasická záclona se závěsem. Tato realizace ložnice je důkazem toho, že klasika má stále co nabídnout.

Designérka řešila zastínění dveří na terasu v ložnici se skoseným stropem. Při návrhu mohla poprvé využít nejnovějšího software ANOVA od společnosti Ambiente, kterou společnost Styltex na Českém trhu zastupuje.

3D Model:

Designérka si snadno představí, jak bude v interiéru výsledná dekorace vypadat, se zákazníkem je to ale něco dočista jiného a tak je vhodné využít modelu, nebo kresby. Model umožňuje nejen navrhnout přesné proporce místnosti a oken, ale i dekorací, výšky zavěšení a barevnosti odpovídající skutečné látce.

model s texturou (anova-styltex)

Realizace:

Designérka řešila zastínění, které musí umožnit vstup na terasu. Tedy jednoduchou záclonu – bílý voil 5331 (styltex) v kombinaci s jednobarevným závěsem s možností kdykoliv prostor vstupu na terasu zastínit.

detail pelmetu 

Dekorativní pelmet:

Jedná se o nenařasený pevný kus dekorační látky, který plně ukrývá závěsný systém. V tomto případě je pelmet zahnut do pravého úhlu, aby kryl zavěšení i z bočního pohledu.

model dekorativního pelmetu (anova - styltex)

Dekorativní úvazy:

Dekorativní úvazy slouží dvěma účelům, první je bezpochyby funkce dekorativní, druhou je funkce fixační. Dekorační látka méně zasahuje do prostoru oken.

model dekorativního úvazu (anova - styltex)

Způsob manipulace:

Celá sestava je navržena tak, že záclona se stahuje ke straně v jednom kuse a to do prostoru pantů. Naproti tomu závěsy jsou z dekorativních důvodů symetrické a proto se zatahují jako opona.

model zatahování záclony (anova-styltex) model zatahování závěsu (anova-styltex)

Prvky realizace:

vstup na terasu látkové úvazy

Pro realizaci zvolila designérka jednoduchou kombinaci bílého voliu 5331 (styltex), dekorační závěs Palais (Styltex) a jako závěsný systém použila hliníkové kolejničkové profily. Jednoduchost barev je vyvážena ergonomií sestavy. Tedy použitím horního pelmetu a symetrických dekorativních úvazů.

Autor článku: Ing.K.Smejkal (Styltex)

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi