CZ DE IT
30. 7. 2014

Netradiční, avšak zajímavá kombinace několika druhů záclon a závěsů

Bojíte se experimentovat? I zdánlivě nesourodé záclony a závěsy na jednom závěsném systému lze krásně zkombinovat!

 

Příkladem je i nedávná realizace stínění oken v nově zrekonstruovaném bytě. Vzhledem k jemnému provedení celé rekonstrukce jsme si mohli dovolit lehce extravagantnější dekorace, v tomto případě kombinace záclon a závěsu. Požadavek zákaznice bylo využití více různých typů materiálů na jednom okně.

Celý interier je laděný do čistých a světlých tónů. Abychom byt, do kterého bohužel nedopadá mnoho slunečních paprsků, zbytečně více neztmavili, drželi jsme se při výběru záclon a závěsů opět světlých béžových a měkce bílých odstínů. Zákaznice si vybírala z celé škály různých jednoduchých i vzorovaných záclon, ze kterých ji hned napoprvé fascinovala záclona 50272 ve smetanové barvě. Tento typ záclony je specifický svým moderním vypalovaným vzorem. K ní jsme pak doladili jednobarevnou hladkou organzovou záclonu Lin 620 také v barvě smetanová, která ve dne zajistila výraznější propustnost světla. Celou tuto kompozici dotváří závěs z kolekce Prestigious, Tangiers Waterfall v barvě 015 opět v teple smetanovém odstínu.

Zprvu jsem byla k této kombinaci různorodých záclon a závěsů lehce skeptická, ale výsledek mne velmi mile překvapil. První stínění jsme řešili v arkýřovém výklenku. Jako závěsný systém jsem doporučila hliníkovou kolejnici H7300 v bílé barvě, která byla upevněna na strop výklenku. Kolejnice se skládá ze 2 dílů, ohýbaných přesně podle tvaru arkýře, které jsou uprostřed sesazeny s propojeny  pomocí spojky. Tento typ kolejnice je u našich zákazníků jedním z nejoblíbenějších, lze ohnout do různých úhlů, je lehký a dekorace v něm perfektně jezdí. V tomto případě jsme volili zvlášť kolejnici na záclony a zvlášť na závěsy, které celou kompozici krásně dokončily. Na vedlejším okně v kuchyni, která byla od obývací části oddělena prosklenou stěnou, byl použit stejný typ hliníkových kolejnic s rozdílem upevnění do stěny a jako  dekorace stejná kombinace záclon a závěsů. Díky prosklené stěně a volbě totožných  materiálů jsou místnosti skvěle propojené.

S konečným výsledkem byla zákaznice nesmírně spokojená a i já jsem byla překvapená, jak dobře toto na první pohled nesourodé spojení dopadlo.

FOTO Styltex

 

Zpět do kategorie

Michaela Hiklová (Praha)

Nejen vy, ale i Váš interiér může mít styl.

služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi