CZ DE IT
3. 2. 2017

Originální designový hotelový pokoj Na vlně

Jako na vlně si připadá host v pokoji Ing.arch.Ondřeje Kamenického, kde se lehce usíná a svěže probouzí. Na vlně je další z řady designových pokojů Hotelu Pytloun Grand Imperial, realizovaných ve spolupráci z Czech Deco Teamem.

 

Dva čtverce daného prostoru bral architekt jako výzvu. Chtěl je organicky propojit. Vytvořil tekoucí - fluentní - prostor, kde křivka copilitové příčky nenuceně provede návštěvníka kolem koupelny. „Výrazná vertikální vlna copilitu - profilového skla - vede ke klidu horizontální vlna postele, která vyrůstá přímo z podlahy. Iluze lehkosti spánku na vlně. Za copilitem lze tušit koupelnu v barevných plochách a stínech. Intimnější zóny koupelny jsou více skryty v zátočině neprůhledného, jen průsvitného profilového skla,” popisuje Ondřej Kamenický. Ke copilitu jej patrně inspirovala atmoféra původního Obchodního domu Ještěd od SIALu. „Do Liberce jsem jezdil od mala. Čas před přijímačkami na architekturu jsem strávil se skicákem po centru Liberce a na Perštýně,” vzpomíná.

Do copilitové vlny zapadají skleněné dveře. „Vana vybíhá do prostoru, aby zdůraznila a formovala prostornost a vzdušnost skleněné koupelny. A zároveň odcloňuje zónu toalety, která je nejintimnější a je utopená v zálivu na rozdíl od umyvadla, které je vidět přímo skleněnými dveřmi a tvoří „logo“ koupelny. Balkonové dveře zpříjemňují ranní probuzení přirozeným světlem a pocitem prostoru: Ráno, pootevřené okno, zčeřená záclona, závan čerstvého vzduchu i industriality výhledem na textilku. Další bod pro liberecký genius loci,” popisuje atmosféru Ondřej Kamenický.

Přímo z podlahy vede horizontální vlna postele. Nepohledová truhlářská konstrukce pro rošt, opláštěná k podlaze kantovkou z kvalitního dubového masivu, průmyslovou mozaikou. Na stěnách jsou papírové tapety. Tmavé. Proto, aby bezbřeze nešířily světlo, ale umožnily jím vytvořit klidnou atmosféru se světelnými ostrovy i tmavšími zálivy.

Ing.arch.MgA.Ondřej Kamenický

FOTO (Pytloun Grand Hotel Imperial)

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi