CZ DE IT
16. 4. 2009

Pomožte nám s rozhodnutím o novém výrobku!

Jelikož je společnost Styltex jedním z největších prodejců bytového textilu a stínění na českém trhu, obrací se na něj stále více výrobců z celého světa. Poslední novinkou zaslanou do emailu majitelů společnosti Styltex byly tyto "vlnkové vertikální žaluzie".

Zde Vám předvedeme malou galerii tohoto nového výrobku a poprosíme Vás, abyste nám vyjádřili v anketě v pravém sloupci tohoto časopisu svůj názor na použitelnost, nebo nesmyslnost tohoto druhu vertikální žaluzie.

Technická specifikace:

Jedná se o standardní vertikální žaluzii s profilem ovládaným kombinací řetízku a provázku, s látkovými lamelami a klasickým řešením spodního propojení lamel.

 ložnice  obývací pokoj
vlnková vertikální žaluzie - 1  vlnková vertikální žaluzie - 2 
 obývací pokoj  dětský pokoj
 vlnková vertikální žaluzie - 3  vlnková vertikální žaluzie - 4

Stručně: jedná se o designovku. Lamely jsou sestříhány do vlnitého tvaru.

Standardně prodávané druhy vertikálních žaluzií v Česku:

vertikální žaluzie 127 mm  Vertikální žaluzie 127 mm

Klasická šířka lamel vertikálních žaluzií jak je znáte z většiny kancelářských prostor je 127 mm. Zároveň se jedná o základní výrobní rozměr pro materiály, z nichž se ve výrobnách stříhají jednotlivé lamely.

PROČ ZVOLIT: je to levné

 vertikální žaluzie 89  Vertikální žaluzie 89 mm

Lamely 89 mm působí jemněji a estetičtěji na okně, nevýhodou je větší počet lamel na 1 mb a s tím související širší nábal při stažení lamel ke straně. Standardní šířka lamel vertikální žaluzie je 127 mm, šíře 89 mm je vyráběna zúžením lamel 127 mm. U některých materiálů zúžení není možné provézt z důvodu budoucího třepení látek, z toho důvodu je nabídka barev a materiálů omezenější.

PROČ ZVOLIT: užší lamely vypadají nádherně

 záclonové vertikální žaluzie

Záclonové vertikální žaluzie  

Zastínění záclonovou vertikální žaluzií je originální a variabilní výrobek, který v sobě spojuje několik výhod najednou. Skládá se z vodící lišty, svislých lamel z PVC 89 mm a dekorační tkaniny v poměru spotřeby 1:37. Jednoduchým naklápěním lamel je možné volit mezi dekorační záclonou, lehkým přistíněním nebo úplným zacloněním.

PROČ ZVOLIT: vrchol v eleganci stínění vertikálních žaluzii (ochrané průmyslové vzory Styltex)

 vertikální žaluzie – balkónové dveře

Vertikální žaluzie – balkónové dveře

Inteligentní řešení klasického problému. Okno velde balkónových dveří. Ještě nedávno se takové řešení neobešlo bez použití dvou samostatných vertikálních žaluzií. Řešení nebylo nikterak složité, ale zdaleka postrádalo jednoduchost, kterou nabízí osazení jednoho profilu dvěma ovládáními. Systém je jinak naprosto stejný jako klasická vertikální žaluzie.

PROČ ZVOLIT: vše v jednom profilu, přitom nezávislé ovládání

 vertikální žaluzie duhové

Vertikální žaluzie duhové 

Vertikální žaluzie mohou být i velice krásným doplňkem v interiéru. Správné „namíchání“ lamel ve dvou nebo více odstínech, dokáže takový interiér oživit. Standardní je použití pravidelného střídání dvou odstínů, méně časté třech barevně k sobě blízkých. Dvě barvy lze střídat i po dvojicích (např.: bílá-bílá + hnědá-hnědá).

PROČ ZVOLIT: to už je design, střídání lamel tvoří interiér

 vertikální žaluzie s motorem

Vertikální žaluzie s motorem

Vertikální žaluzie, jako ostatně většina stínících systémů, může být osazena motorem. V případě vertikálních žaluzií je osazení motorem poměrně časté. Realizace převažují v případě vyšších prostorů, handicapovaných uživatelů, nebo u dražších rezidencí. Motory mohou být ovládány buď manuálním ovládáním, nebo dálkovým infra ovladačem. Motory stahují a roztahují lamely a zároveň umožňují jejich libovolné natáčení.

PROČ ZVOLIT: je to pohodlnější

 vertikální žaluzie exclusive

Vertikální žaluzie exclusive 

Další alternativou k luxusnějšímu provedení vertikální žaluzie, je ve správném výběru barevného odstínu a struktury látky. Žaluzie exklusive nabízejí rozsáhlé barevnice materiálů vyladěných do barevných řad.

PROČ ZVOLIT: krásné exklusivní materiály vyladěné dle Pantone

 vertikální žaluzie šikmina

Vertikální žaluzie šikmina

Vertikální žaluzie do šikminy je oproti standardní žaluzii v profilu osazena v místě tahání otočnou koncovkou, která zajišťuje svislý směr ovládacích prvků. Ovládání je téměř vždy na horní straně šikminy a stahování lamel je taktéž vždy vzhůru, aby nedocházelo ke kontaktu nejdelších lamel s podlahou.

PROČ ZVOLIT: je to levný způsob řešení atypických podkrovních prostorů

 vertikální žaluzie pvc

Vertikální žaluzie PVC

PVC lamely vertikálních žaluzií, pokud nejsou opatřeny otvory, nepropouštějí světlo (pozor jen lamely, otvory mezi nimi ano!). Od klasické vertikální žaluzie se liší zavěšení PVC lamel do profilu a to jinými otočnými jezdci a vyšší váhou.

PROČ ZVOLIT: téměř temnící lamely s jednoduchou údržbou

 vertikální žaluzie screen

Vertikální žaluzie screen

Látky screen se vyrábí v různých hustotách tkaní. V závislosti na kombinaci těchto faktorů dokáží zadržet až 92% slunečního tepelného záření a uspořit až 40% nákladů na klimatizaci. Velkou výhodou vertikální žaluzie se screnem je, že podle hustoty tkaní umožňuje větší čí menší průhled ven a zachovává kontakt s okolním světem.

PROČ ZVOLIT: pokud chete ovládat tepelný tok paprsků do Vašeho interiéru

 

Závěr:

Není jednoduché rozhodovat o nasazení nových výrobků na trh, obvzlášť, pokud jde o výrobky, jejichž jediným přínosem je změna designu. Rádi se něco dozvíme z Vašich reakcí, za které předem děkujeme.

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi