CZ DE IT
25. 10. 2014

Poradíme Vám, jak zatemnit okna roletami, nebo jiným stíněním proti pouličnímu osvětlení

Velký problém v mnoha domácnostech je průnik světla z pouličních lamp, nebo svitu měsíce do ložnice, kde by měla být ideálně tma. Tento problém je samozřejmě známý, jako stínění oken samo a existuje mnoho druhů závěsů, rolet a temnících materiálů, kterými lze uspokojivě tmu v ložnici docílit.

 

I když to tak nevypadá, je důležité se nejdříve domlvit s partnerem, nakolik se shodujete v otázce zatemnění vašich oken v ložnici. I když se zdá, že tma je pro spánek nejvhodnější, nemusí být příjemná pro každého. Důvodem může být případná noční cesta na toaletu, nebo příjemnější stávání, když jsem schopen rozeznat kontury pokoje ve kterém ležím. Ať je motivací k zatemnění, nebo jen zastínění oken v ložnici cokoliv, vždy je důležité přijít s jasno upředstavou.

Jaká jsou řešení zatemnění oken:

Možností, jak zatemnit okna je celá řada. Lze začít u klasických závěsů, kdy se zvolí materiál typu BLACKOUT, který nepropouští žádné světlo. Lehčí variantou jsou závěsy typu DIMOUT, jejichž temnící schopnost se pohybuje okolo 80%. Dříve, když ještě BLACKOUTOVÉ závěsy nebyly tak běžné, nebo existovaly jen v jednobarevném provedení, bylo častým zvykem dekorativní závěs jednoduše podšít.

Další alternativou pro zatemnění je použití temnících látek pro římské rolety, plissé rolety, klasické rolety s postranními lištami. Vždy je nutné se poradit s odborníky, kteří mají se stíněním oken dlouholeté zkušenosti a dokáží se orientovat v šíři nabídky na trhu. V interiéru většinou nežijete jen v noci a při denních aktivitách je mnohdy potřeba stínit při denním režimu a temnit pouze v noci. K zastínění oken je tak nutné přistupovat s větším nadhledem.

FOTO ( BANYSMEDIA )

 

Zpět do kategorie

ing. Radek Smejkal (Praha)

Dobrý pocit musíte mít nejen z odvedené práce, ale i ze společnosti jako takové.

služby   

  • Fakturace
  • Finance
  • Ekonomická strategie
  • Vymáhání pohledávek
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi