CZ DE IT
19. 4. 2008

Povlečení Benetton a Pat & Mat se vyrábí ve stejné fabrice!

Již jsme si zvykli, že celá řada výrobků převážně z textilu je nutně dovážena z Číny. Ani nás přitom nenapadne, že jsou i jiné země, kde mohou existovat výrobny, které svou kvalitou mnohdy překonají to, co se vidí u nás.

Před týdnem jsme byli pozváni na obchodní jednání do Makedonské Skopie přímo do TAC pobočky holdingu Zorlu teks – největší továrny s licenčním bytovým textilem na světě.

Zdejší fabrika vyrábí pro náš trh pro společnost Styltex design spol s r.o. momentálně nejprodávanější povlečení na trhu - Pat & Mat a nově připravuje nejen nový vzor, ale i povlečení se Spejblem a Hurvínkem, které má společnost Styltex licence pro prodej do celého světa.

Kromě nových vzorů byly předmětem jednání i ostatní licence dovážené na náš trh. Příkladem je i luxusní povlečení Benetton (možno koupit u nás jen přes www.styltex.cz), které bylo právě tou dobou pro Česko ve výrobě.

Protože jsme byli v podobné fabrice poprvé, upoutala nás ihned převážně její až nezvyklá čistota. Před vchodem do kancelářských budov byly všude namísto rohoží zbytky „českého“ Benettonu, což v nás evokovalo příchuť jistého plýtvání, ale byli jsme naopak ujištěni, že vidíme vše, co zbude po zpracování a že se tady s ničím neplýtvá.

zbytky luxusního povlečení benetton jako rohožka před hlavním vstupem

V samotných výrobních halách bylo čisto, jako v nemocnici a pracovníci ve firemních tričkách právě zpracovávalo stovky metrů bavlněných látek  

stříhání vzorů benetton

Na obrázku je stříhání vzorů benetton, které za týden vyráží v podobě povlečení do Česka.

vedení tac a styltexu

Manažerka společnosti Tac, Ing.Karel Smejkal (majitel Styltexu) a majitel Zorlu v neformálním oblečení pro sobotní práci.

V Zorlu terks se pracuje každý den, že je sobota nebo neděle se pozná jen na majiteli (s brýlemi), který má s menagmentem neformální oblečení, v pondělí již byli všichni v obleku s odznakem firmy v klopě.

Povlečení Benetton je jen jednou z mnoha značek, které se ve zdejší fabrice vyrábí. Materiál je přitom tisknut přímo v centrále v Turecku a zde se z něj šije povlečení pro cca 13 států Evropy. Společnost TAC patří k nejvýznamnějším výrobcům v Evropě a to převážně díky vsazení na kvalitu a čistotu. V zásadě se dá říci, že TAC nemohla být neúspěšná. Všechno zboží prochází nutnou výstupní kontrolou a materiály používané pro výrobu povlečení jsou stejné, jestli se jedná o Spidermana, Pat & a Mata, nebo něco zcela neznámého. Když jsme například před rokem hledali vhodného výrobce pro naše vlastní licence, překvapilo nás, že v Česku podobnou kvalitu nikdo neuměl.  

povlečení benetton z nové kolekce 2008

Kolekce povlečení Benetton se jednou za rok zcela obměňuje, aby byla zachována její modernost, tento týden do Česka dorazí jen asi 200 kusů od každého vzoru, aby se prověřilo, jaký bude zájem o tyto vzory (loňská kolekce se vyprodala za měsíc). Nyní se na ní těší poměrně velké množství firem a tak se dá očekávat, že vzorky se vyprodají možná ještě dříve. Na Vánoce se chystá dovoz až několika tisíc kusů tohoto nádherného povlečení, ale jen ve vzorech, o které bude největší zájem.   

Autor článku: Jednatel Styltex

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi