CZ DE IT
10. 6. 2011

Průsvit bílých záclon pro zklidnění barev

V předchozím článku jsme ocenili zastínění oken římskými roletami ze záclony v bílé barvě, kdy rolety tvořily nevtíravý doplněk střízlivě zařízeného interieru. Nyní nahlédneme na dvě realizace s obdobnou dekorací, která zde sluší i výrazným barvám stěn a doplňků.

Realizace první

dsc00617   dsc00618

Obývací pokoj s arkýřem disponuje velkým množstvím oken, navíc s krásným výhledem. Okna tedy není nutné ani žádoucí celodenně stínit, ale pouhá instalace horizontálních žaluzií, i když okna kvalitně zastíní, majitele domu neuspokojila. Dostatek prostoru nad okny naší designerce umožnil navrhnout jako moderní a jednoduchou dekoraci římské rolety. Jejich mechanismy s řetízkovým ovládáním jsou namontovány do stropu. Francouzská okna v obývacím pokoji stíní rolety s délkou k podlaze, okna v arkýři s jídelním stolem pak rolety překrývající pouze parapet.

dsc00616   dsc00614

Poměrně výrazná barva výmalby prostoru vč.barevných doplňků v interieru vyžadovala stínění v klidnějším tónu, což bílé průhledné záclony ideálně naplňují. Po spuštění římských rolet přes celá francouzská okna oceníme nevtíravý a přesto zajímavý design vodorovných pruhů. Při šití rolet s tímto typem designu je nutné dbát na to, aby horní okraj všech rolet začínal ve stejném místě vzoru.

Realizace druhá

dsc00624   dsc00625

Bílá záclona, konkrétně průhledný voil bez vzoru, jemně překrývá okna u jídelního stolu. I zde jsou římské rolety doplněny horizontálními žaluziemi pro zajištění soukromí. Mechanismy rolet jsou namontovány na stěnu nad okny, přičemž menší okno kryje jedna roleta a větší okno rolety dvě, s řetízkovým ovládáním po stranách.

dsc00620   dsc00621

I v ložnici je okno zastíněno horizontálními žaluziemi. Nad oknem je instalována bílá hliníková kolejnička H7300, kterou designerka navrhla k zavěšení nařasené záclony jako romantičtější varianty stínění pro tento interier. Nádherná nadýchaná organza s bílým potiskem obrysů listů stíní a dekoruje okno během dne. V obou pokojích je barva stěn intenzivní a proto je bílá nebo smetanová barva dekorací jako doplněk velmi vhodná, zvláště pak na menších oknech.

Autor článku: redakce Zaclona.cz  

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi