CZ DE IT
7. 5. 2012

Rafinovaně jednoduché zastínění oken,...

které modernímu interieru neubírá na prostoru,vzdušnosti a maximální světelné propustnosti. Stylově čisté římské rolety z jemné bílé záclony prostě nemají chybu!

V novostavbách a moderních interierech po rekonstrukci je takřka pravidlem volně otevřený obytný prostor, spojující tři základní zóny - část pro společný odpočinek, pro stolování a pro přípravu jídla, tzn.obývací pokoj, jídelnu a kuchyni, lépe řečeno kuchyňský kout. 

p1170571.jpg   p1170572.jpg

Vzhledem k optickému propojení je často nutné, i přes odlišné tvary a velikosti oken, zvolit typ zastínění využitelný na všechna okna, příp.zastínění zhotovit alespoň ze stejného materiálu. V naší realizaci prosvětlují obývací prostor tři vysoká okna v tvarovaném arkýři, který se opakuje i v části určené pro jídelnu. Ta plynule přechází do kuchyňského koutu s francouzským oknem, vedoucím na zahradu, a nízkým oknem u kuchyňské linky.

p1170575.jpg   p1170576.jpg

Základem stínění všech oken jsou horizontální žaluzie s lamelami v šíři 25 mm, u oken-dveří v obývacím pokoji pak v šíři 50 mm. Instalováním žaluzií se celý prostor maximálně uvolnil pro co nejjednodušší doplněk zastínění oken, které má již hlavně dekorativní funkci. Naše designerka respektovala dispozice vzdušného a moderního interieru, a podle nich zvolila i odpovídající styl zastínění. 

p1170578.jpg   p1170579.jpg

Podél oken je volný jen malý kousek stěny, ale naštěstí dostatek prostoru nabízí plocha mezi horní hranou okenních výklenků a stropem. Prostor jako stvořený pro římské rolety! Mechanismy rolet s řetízkovým ovládáním jsou namontovány na stěny nad okenními výklenky, přičemž mechanismy a tím pádem i hotové římské rolety mají jen nejnutnější přesahy k překrytí okenních výklenků. Na okna v arkýři i menší okno v kuchyni jsou instalovány rolety po jednou kuse, francouzské okno mezi jídelnou a kuchyňským koutem překrývají dvě rolety, sesazené k sobě. Na jejich ušití navrhla designerka mléčně bílou záclonu Batist, která po spuštění rolet příjemně rozptyluje světlo.

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

Ivana Štrejlová (Praha)

Ráda hledám řešení tam, kde jiní říkají, že to nelze.

služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi