CZ DE IT
20. 3. 2014

Realizace s roletami římskými i bambusovými

Římské rolety nabízí nekonečné množství vytvořených dekorací, proměnlivých svou barevností, designem, průhledností či strukturou látky. Vzhledem ke stále se rozšiřující nabídce materiálů na navíjecí rolety lze podobných efektů docílit i s designovými nebo bambusovými roletami. 

Dětský pokoj

realizace rolety 2

Stávající horizontální žaluzie jednak nebyly pro důkladnější zastínění dostačující a navíc pokoj malého chlapce potřeboval oživit a rozjasnit. Materiál a typ provedení jsou díky výběru naší designérky takřka nadčasovou záležitostí a mohou přetrvat i v pokoji teenegera.

Dvě římské rolety, namontované do stropu nad oknem, jsou ovládány pomocí řetízkového mechanismu, umístěného po stranách okna. Design závěsu Passport 2516, lákající k cestám a objevům, je součástí nabídky kolekce Prestigious. Jeho jasné a živé barvy na smetanovém podkladu příjemně ladí s malbou dětského pokoje i s jeho dalšími doplňky. Římské rolety jsou pro zastínění oken dětských pokojů praktické, neboť neubírají prostor na stěně vedle oken a ponechávají volně přístupné okenní parapety, které děti rády využívají pro své oblíbené hračky a ozdoby.

Obývací pokoj

realizace rolety 3

Třídílné okno v obývacím pokoji nebylo nutné zastíněním zatemnit, proto dostalo novou dekoraci v útulném přírodním stylu - bambusové navíjecí rolety design B2. Ovládání je zajištěno provázkem a aretací s brzdou, takže rolety je možné libovolně polohovat. Díky materiálu, z něhož jsou bambusové rolety zhotoveny, se mohou lehce navinout do úhledného balu a skrýt za horní díl, který tvoří kryt rolety i celého mechanismu. Horní okraj rolet, namontovaných do stropu tak působí velmi úhledně a rolety jsou dobře využitelné do jakýchkoliv obytných i provozních prostor. 

Jídelna

realizace rolety 4

Stolování, to je chvíle pohody umocněná příjemným a útulným prostředím. Ačkoliv široké okno disponuje hezkým výhledem do okolí, jemná dekorace z římských rolet, ušitých z poloprůhledné záclony, přijde vhod. Záclona 154, nabízená v našem studiu, je sice složením 100%polyester, ale díky pravidelným pruhům s hrubší strukturou a ecru odstínu působí jako přírodní materiál. Římské rolety jsou tak velmi dekorativní v jakékoliv poloze. Mechanismy jsou namontovány do stropu, takže rolety lze vyskládat zcela mimo okenní křídla a nemůže dojít k jejich případnému poškození.

Autor článku: redakce Zaclona 

 

Zpět do kategorie

Jana Franková (Praha)

Nebojte se barev!

služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi