CZ DE IT
20. 8. 2013

Realizace zastínění francouzských oken s krásným výhledem

Na příjemné a pohodové realizace rádi vzpomínáme, což se týká a bude týkat i nedávno dokončeného zastínění oken v podkrovním bytě. 

Obývací pokoj

realizace siko 2   realizace siko 4

Dvě francouzská okna se vstupem na terasu poskytují obývacímu pokoji dostatek příjemného denního světla. Jelikož není nutné zajišťovat důkladné zastínění, jsou okna překryta jemným sablé ve dvou odstínech. Nejprve byly do stropu nad okny namontovány dvě bílé hliníkové kolejničky H7300. Vzhledem k umístění schodů u okna na pravé straně vyřešila naše designerka umístění dekorativních kontrastních záclon asymetricky, takže přesah kolejnic je pouze na levé straně a je ve stejném rozměru jako středový sloupek mezi okny. Na první fotografii z realizace jsou okna po instalaci záclon, na další fotografii je již dekorace kompletní. Bílé záclony jsou celkem ze tří dílů, přičemž dva užší kusy pokrývají krajní okenní křídla oken a nejširší díl stíní celý střed, tzn.středový sloupek a přiléhající části oken. Záclony jsou tak dělené v místě okenních klik, což je velmi praktické.

realizace siko 3   realizace siko 5

Naše klientka preferovala pouze jemné řasení a proto designerka zvolila pro dekoraci v tomto pokoji celotransparentní řasící pásku 640015 s výraznými pravidelnými záhyby vytvářející řasení v poměru 1:1,5. Oba odstíny záclony jsou vybrány z bohaté škály barev na dotek velice příjemného sablé Play z kolekce Color Set. Během dne mohou být bílé záclony rozhrnuté na strany, neboť okna nabízí příjemný výhled do klidného vnitrobloku, příp.okna jemně stínit a pro chvíle odpočinku u televize jsou doplněny další vrstvou v zajímavém tmavě hnědém odstínu s nádechem do fialova.

Ložnice

realizace siko 6   realizace siko 7

Ložnice je o patro výše a z francouzských oken nabízí ještě hezčí výhled. Zde již bylo nutné zajistit důkladné zastínění pro klidný spánek. Jako vhodný závěsný systém i zde do stropu náš technik namontoval hliníkové kolejničky H7300, tentokrát přes celou stěnu.

realizace siko 8   realizace siko 9

Na velmi jemný mušelín Lesa ve smetanovém odstínu použila designerka transparentní řasící pásku 640080 s pravidelným řasením 1:2. Záclony jsou opět instalovány ve třech dílech, takže jsou u klik dělené. Stejným způsobem jsou řešeny i smetanové blackoutové závěsy L642, které jsou během dne staženy po stranách i přes středový sloupek mezi okny. 

Součástí této realizace byla i výměna původních horizontálních žaluzií ve střešních oknech v pracovně za plně stínící navíjecí rolety Velux. Jakmile bude interier kompletně zařízený, setkáme s naší klientkou znovu při výběrů dalších doplňků, počínaje dekorativními polštáři na pohovky.

Autor článku: redakce Zaclona 

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi