CZ DE IT
5. 4. 2011

Římské rolety pro celý dům

Na tom, že jako stínící systém pro celý dům byly vybrány právě římské rolety není nic neobvyklého. Tato realizace je zajímavá z jiného důvodu - volba barev materiálu rolet předcházela změně výmalby v pokojích.

Obývací pokoj a jídelna

dsc00555   dsc00557

Římské rolety na oknech v tomto prostoru jsou jediné , které jsou zhotoveny z jemné průhledné záclony, konkrétně z voilu s barevnými vodorovnými pruhy a proužky s označením Bilbao. Barevné ladění designu příjemně navazuje na výraznou malbu boční stěny, která celý obývací pokoj, spojený s jídelnou, opticky zatepluje a oživuje. Na oknech dosahuje délka spuštěných rolet těsně pod parapet, dveře jsou roletou překryty až k podlaze. Římské rolety díky volbě materiálu působí velice odlehčeně a neubírají interieru na prostoru a vzdušnosti.

Ložnice

dsc00549   dsc00550

Jak jsme naznačili již v úvodu, zanedlouho po dokončení realizace bude následovat změna barev malby v ložnici i v dětském pokoji, a barvy závěsů, použitých na římské rolety, této změně předcházejí. I zde jsou mechanismy rolet namontovány do stropu, aby byl maximálně využit prostor nad okny umožňující bezpečné vyskládání rolet. Šíři okna vč.potřebných přesahů překrývají vždy dvě stejné římské rolety, každá s řetízkovým ovládáním na stěně vedle okna. Stínění je tak více variabilní a zaručuje pohodlnou manipulaci. Volba materíálu pro ložnici? Oblíbená organza s designem motivu listů 029/567.

Dětský pokoj (dá-li se tak ještě nazvat)

dsc00553   dsc00551

V tomto pokoji hraje barva a vzor materiálu důležitou roli, proto byla vybrána moderní organza 029/696 s širokými pravidelnými pruhy v několika odstínech modré barvy. Vzhledem ke své struktuře působí tužším dojmem a díky tomu je nejčastěji používána právě na římské rolety. Pokud je na římské rolety zvolen materiál s vodorovnými pruhy, což bývá poměrně často, je obzvlášt důležitý odborný přístup a pečlivost švadlen. Po sesazení rolet k sobě by byla každá chybička a sebemenší posunutí vzoru znatelné. Zde je výsledek perfektní.

Autor článku: redakce Zaclona.cz  

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi