CZ DE IT
21. 8. 2011

Římské rolety s vůní žhavého léta

Organza s výraznými saténovými proužky na římských roletách, stejný typ materiálu v jednobarevném provedení na nadýchaných záclonách... To zní lákavě, že?

Moderní a velmi jednoduše zařízený obývací pokoj, kde dominuje bílá a černá barva, potřebuje barevně oživit, ale neméně důležité je dodržet celkovou odlehčenost interieu. Zde můžete sami posoudit výsledek realizace.

Římské rolety a organza 50007

dsc03574.jpg   dsc03575.jpg

Základem stínění a dekorace širokého tvarovaného arkýře i menšího okna jsou římské rolety, jejichž mechanismy jsou namontovány do stropu. V arkýři kryje každé okno jedna římská roleta, totéž i na postranním okně. Výšky hotových rolet jsou rozdílné - v arkýři po spuštění dosahují k podlaze, u okna pod parapet. Nejdůležitějším krokem pro naši designerku byl výběr vhodného materiálu, který svou strukturou a hlavně barevností tvoří to, co na výsledné dekoraci na první pohled nejvíce upoutá. Nádherná organza 50007 s širokými saténovými různobarevnými proužky je kombinací výrazného barevného designu společně s lehkostí průhledného materiálu. Tato organza je vyráběna sv šíři 150 cm, proužky jsou situovány horizontálně a to v několika barevných variantách. Nápadné pruhy v sytých barevách vynikají hlavně při použití na římské rolety, jak je názorně vidět z na fotografiích z realizace, i na panelech japonských posuvných stěn.

Dekorativní šály a organza Lin 620

dsc03579.jpg   dsc03578.jpg

Instalované římské rolety jsou,i přes svěží barvy proužků, jemné a společně s bílou výmalbou mohou působit svým způsobem málo výrazně. Úlohu pověstné třešničky na dortu proto zastávají nadýchané boční šály z lehoučké jednobarevné organzy, jejíž fialovorůžová barva navazuje na trendy odstín jednoho z proužků římské rolety a které tvoří předěl mezi římskými roletami a stěnami pokoje. A použitý materiál? Organza Lin 620, oblíbená pro báječnou škálu barev, ze kterých je opravdu radost vybírat. Díky výšce 300 cm se spodním okrajem se všitou olověnou šňůrou je dobře využitelná i do prostor s vyššími stropy. Nařasené pruhy organzy jsou napevno zavěšeny na krátkých hliníkových kolejničkách, namontovaných před římské rolety a sloužících pouze k instalování dekorace. Celkové aranžmá je dotaženo atraktivní délkou záclon, jejichž spodní okraje jsou volně rozloženy na podlaze.

Dekorace splňuje požadavky na efektní zastínění v odlehčeném provedení, v zajímavé kombinaci dvou typů řešení v trendy barevnosti.

Autor článku: redakce Zaclona.cz  

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi