CZ DE IT
21. 9. 2015

Skoro profesionální záclonová tyč na šeredném okně

Jdeme takhle jednoho večera po chodbě nevábné ubytovny a tu nás téměř zaskočí „vykopávka“ stínění okna, které na rozdíl od podobných kutilských napodobenin z minulého století vykazuje jisté známky tehdejší prosperity.

 

Nemohli jsme si nevšimnout, že záclonová tyč, tak to totiž skoro vypadá, má profesionální úchytky do stěny. Nejedná se tedy o přísně garážovou tvorbu, ale dozajista jsme se v tomto případě dostali k artefaktu svědčící o vyspělé záclonové civilizaci. 

O jistém estetickém vnímání svědčí dokonce i použití téměř stejnobarevných kroužků a museli jsme uvítat i to, že malíři byly k této historické památce natolik shovívaví, že jí ušetřili a pouze letmým dotykem své štětky naznačili, že o ní vědí. Původní barevnost nevzhledné hnědi tak naštěstí stále dominuje celému systému.

Kovové žabky jsou pozdně komunistické a použití novodobých dekorací při zachování tradičního pionýrského vzhledu nijak nenarušuje příšerný a nefunkční vzhled celého systému. Dekorativní závěsy podtrhují fakt, že se na těchto oknech zastavil čas a nikoliv oko majitele zdejšího objektu.

FOTO ( STYLTEX )

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi