CZ DE IT
19. 1. 2010

Souznění záhybů záclon a římských rolet

Zkušenosti a dobrá představivost zaručují úspěšné provedení realizace zastínění interierů. S jejich využitím lze skloubit zdánlivě nesourodé typy stínění oken a dveří. A výsledek? Posuďte sami.

Dívčí pokoj

3808   3809

Něžný a půvabný je dívčí pokoj v pastelových barvách. Vybavení bílým nábytkem tvoří základ k vytváření dalších barevných kombinací. Nyní byla zvolena světle růžová malba, jejíž barva se objevuje i na drobných doplňcích. Zastínění okna a dvoukřídlých dveří je řešeno netradičně. Nad dveře je namontována bílá záclonová tyč s kroužky k instalaci jemné bohatě řasené záclony. Okno, pod nímž je pracovní plocha psacího stolu, vyžaduje odlišnou variantu stínění, při níž je možné uvolnit jeho spodní část. To řeší použití římské rolety, zhotovené ze stejného materiálu. A jelikož se nacházíme v romanticky laděném dívčím pokoji, pohrála si designerka s pruhem sytě růžové záclony, kterou naaranžovala na záclonovou tyč a vytvořila tak náznak dekorativní girlandy s dlouhými převěsy. Záclony i římská roleta jsou svou nadčasovostí využitelné i při ev. budoucí změně barvy malby a doplňků. Kompletní stínění zajišťují bílé horizontální žaluzie.

Obývací pokoj

3815   3812 

I s použitím stejného řešení zastínění působí celkové vyznění odlišně. Je to způsobeno umístěním oken a prosklených dveří, které netvoří souvislou plochu na jedné stěně a mají podél výklenků dostatek prostoru. K instalaci nařasených záclon a nádherných dekorativních závěsů z měňavého taftu je namontována kovová dvojkolejnička. Ze záclony v ecru odstínu jsou zhotoveny i římské rolety. Vzhledem k umístění jídelního stolu jsou rolety úhledným a praktickým řešením. Zároveň tvoří zajímavý kontrast k bohatému řasení záclon a závěsů na dveřích. Zastínění je doplněno horizontálními žaluziemi.

Koupelny

3804   3802

O praktičnost římských rolet v koupelnách a hygienickém zázemí vůbec, nelze jistě pochybovat. K obkladům s dekorativní bordurou byly zvoleny rolety v neutrální bílé barevnosti, které svými záhyby změkčují hrany okenních výklenků. Kompletní stínění, které je nutné k dostatečnému zajištění soukromí, zajišťují horizontální žaluzie.

Závěr

Kombinace římských rolet se záclonami či závěsy na jednom okně, kdy tvoří další vrstvu stínění, je poměrně častá. Méně obvyklé je využití obou typů vedle sebe, jako zcela odlišných variant. Zde je ovšem důležitý citlivý a zkušený přístup a výběr odpovídajících druhů materiálu, které podpoří celkové harmonické vyznění.

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi