CZ DE IT
9. 4. 2017

Stěny proměněné v nábytek. Takový je designový hotelový pokoji Infinito

Architektka Cristina Mejía vsadila v interieru pokoje, vytvořeném ve spolupráci s Czech Deco Teamem, na maximální uvolnění prostoru, který ponechala bez překážek.

 

Už samotné dřevo dělá pokoj velmi příjemným, teplým, což s použitím žluté barvy dojem násobí. „Žlutou jsem chtěla dát postoru více vitality a učinit jej více teplým s ohledem na chladnější počasí v okolních horách,“ říká architektka. Dbala na to, aby hostovi poskytla volnost pro využití prostoru různými způsoby, aby ho nic neomezovalo.

„Při hledání způsobu, jak zanechat prostor interiéru volný, a přitom splnit veškeré požadované standardy hotelu, jsem zrealizovala myšlenku přeměnit stěny v nábytek. Ze stěny se stává postel, mění se ve stůl, v sofa, ve skříň. A tento nábytek umožňuje obývat prostor mnoha různými způsoby, spánkem, sezením, relaxováním, prací. Pokoj se stává více komfortním. Každý kousek nábytku má svoji speciální konstrukci. Nestandardní práce se dřevem provedla firma Vespera, za což podle architektky patří firmě a jejímu jednateli Robertu Hybskému velký dík.

Čelo postele a postel samotná jsou z odlišných materiálů. Dojem to nepokazí, i tak působí celistvě. Zrovna jako podlaha pokoje a koupelny. Jsou také z různých materiálů, ale stejný šedý nádech posiluje koncept kontinuity prostoru. Strategické rozdělení stěn se postará o soukromí ve vaně či v koupelně jako takové, aniž by se použily dveře. Supluje je skříň.

Arch.Cristina Mejía

FOTO (Pytloun Grand Hotel Imperial)

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi