CZ DE IT
11. 10. 2010

Stylový byt s exclusivní kolekcí I.

Nádherný stylový byt po citlivé rekonstrukci si zaslouží i propracované stínění oken vč.doplňků, což zajistila i další úspěšná spolupráce s interierovým designerem Ivo Prokelem, známým z pořadu ČT Bydlení je hra.

Styltex design se podílel na výběru materiálů, vybral vhodné závěsné systémy a zajistil celou realizaci vč.dodání tapet. Ivo Prokel, jako zkušený interierový designer, přistupoval k realizaci s ucelenou koncepcí barevného ladění, počínaje výraznou výmalbou stěn a stropů, na níž navazoval společný výběr vhodných tapet a textilních materiálů.

Nyní si prohlédneme realizaci prvních dvou obytných místností.

Ložnice

p3134189   p3134208   p3134210

Zastínění širokého okna v ložnici, pokrývajícího takřka celou stěnu, se ukázalo jako nejsložitější z celé realizace. Díky ozdobnému dřevěnému obložení, lemujícímu okno s dveřmi na balkon ze tří stran, na které navazuje štukové lemování pod stropem, bylo obtížné vyřešit umístění hliníkové kolejničky. Jako nejjednodušší varianta bylo namontovat kolejničku do prostoru nad štukem, čímž by se ovšem štuk nad oknem po zavěšení záclon a závěsů překryl. Díky šikovnosti a zručnosti našeho technika a samozřejmě po dohodě s majiteli bytu, byly stěnové držáky důmyslně umístěny do horního okraje obložení, těsně pod štuk. Přes celou stěnu je namontována jedna hliníková kolejnička na kratších stěnových držácích, pouze v bočních okrajích vedle okna jsou použity vždy dva delší držáky, na nichž jsou instalovány i krátké kolejničky k zavěšení dekorativních závěsů. Nařasené závěsy tak mají dostatek prostoru a celá dekorace působí plasticky.

Základem stínění je smetanový voil Lin 5331, který je v nabídce i ve výšce 360 cm, což jsme při vysokých stropech bytu rádi využili. Na ozdobné boční šály a na polštáře atypického tvaru 40 x 70 cm, jež budou sloužit jako opěrky zad v posteli, byl vybrán splývavý oboustranný závěs Cavelli 273 z exclusivní kolekce, jehož vzor tvoří rostlinné ornamenty v kontrastu lesku a matu. Souběžně s volbou typu a barvy materiálu závěsu byla vybrána i tapeta Rasch kolekce Out of Africa s výraznou strukturou k pokrytí výklenku, do něhož je vsunuta postel s vysokým čelem.

Obývací pokoj

p3134194   p3134209   p3134196

I v obývacím pokoji jsou záclony i závěsy instalovány na hliníkových kolejničkách, tentokrát ovšem vždy společně na jedné kolejničce, jejíž přesah a tím i dekorativní závěs,je umístěn asymetricky pouze na levou stranu.

Asymetrie má své zvláštní, poněkud zneklidňující kouzlo, které oživuje i stěnu s okny v tomto pokoji. Stejný typ smetanových záclon jako v ložnici, Lin 5331, jemně stíní okna, lemovaná bočními závěsy Pinot 402, opět z exclusivní kolekce. Luxusně působící materiál je použit i povlaky velkých polštářů s odšitými lemy. Boční stěna obývacího pokoje je částečně otapetována strukturovanou tapetou Rasch kolekce Out of Africa s nádechem lesku, který provází celou dekoraci interieru místnosti.

Autor článku: redakce Zaclona.cz   

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi