CZ DE IT
29. 10. 2017

Tvarovaný pelmet a závěsy s úvazy pro stylovou ložnici

V předchozím článku jsme nahlédli do obývacího pokoje, tentokrát to bude ložnice s tvarovaným pelmetem a bohatě nařasenými závěsy. Pokračujeme v popisu realizace Natalie Rudenko, designerky Czech Deco Teamu.

 

Ložnice je, stejně jako celý byt, zařízená stylově, a proto i zde designerka navrhla zastínění okna v podobném duchu. Hladký tvarovaný pelmet a závěsy stažené látkovými úvazy tvoří krásnou dekoraci. Na rozdíl od obývacího pokoje, kde je stínění doplněno navíjecí roletou, jsou v ložnici bohatě nařasené jednobarevné závěsy nejenom dekorativní, ale na noc zajšťují funkční zastínění. Během dne jsou staženy širokými úvazy, ušitými ze stejného materiálu jako pelmet.

Určitou nevýhodou je výrazný radiátor, který je široký 28 centimetrů. To ovlivnilo celkové řešení a v rámci úspory prostoru vedle lůžka je záclona posunuta blíže k oknu a její výška dosahuje nad radiátor.

Než byt opustíme, letmo nahlédneme ještě do kuchyně. Zde Natalie Rudenko navrhla jednoduché a přitom rafinované zastínění - zajímavě ušitý tmavě zelený pelmet se záhyby po stranách přes den ukrývá bílou navíjecí roletu s řetízkovým mechanismem.

FOTO (STYLTEX)

 

Zpět do kategorie

Natalie Rudenko (Praha)

Diskutujte s námi