CZ DE IT
28. 6. 2014

Už jste viděli nový profil Japonské stěny z Itálie?

Je to jen několik měsíců, co mi při jedné skype konferenci náš dodavatel z Itálie ukázal nové kolejnice a profily japonských stěn, které mě na první pohled oslovily. Konečně někdo přidal japonským stěnám nějakou inovaci.

 

To, že Italové rádi tvoří designově zajímavé prvky do interiérů, je poměrně známá věc. Je proto jistě zajímavé vidět jak se jejich snaha o design může projevit na jinak poměrně strohém profilu japonské stěny. Většina mně známých profilů japonských stěn se totiž skládá z bílého hliníkového profilu, několika pojezdů, těžítek pro panely japonských stěn a samotných většinou záclonových japonských panelů. Jedinou inovaci, kterou v posledních letech japonské stěny nabídky, byla jen jiná barva profilu japonské stěny - tedy stříbrný hliník a případně osazení jiným méně hlučným motorem. Popravdě motorové ovládání u japonské stěny je poměrně vhodné, protože nedochází při manipulaci k poškozování látkových panelů.

Nové designy profilů japonských stěn:

Na fotografiích v galerii tohoto článku vidíte 4 ukázky profilů japonské stěny (konkrétně se vždy jedná o čtyřkolejničkové profily) osazené designovým čelem a třemi pojezdy na dekorační panely – pro závěsy, nebo záclony uchycené pomocí suchého zipu. V Itálii tedy jednoduše využili první drážku pofilu japonské stěny a namísto běžného pojezdu pro záclonový panel, vytvořili zajímavý design.

Ze čtyř zaslaných fotografií mě osobně nejvíce zaujaly ornamenty, které u mě evokují Řecko (příhodná kombinace na japonské stěně), dále se mi líbí design představující dřevo. Čistě kovové čelo mě zase tak nezaujalo, abych jím prodražoval profil japonské stěny.

Designové čelo vlastně vytváří z profilu japonské stěny skoro klasickou záclonovou garnyž. Sice se nejedná o nic nového pod sluncem, ale v tomto podání se mě osobně japonské stěny líbí a umím si představit, že si na tuzemském trhu brzy najdou své zákazníky.
 

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi