CZ DE IT
28. 12. 2011

V hlavní roli Bolivia s magickými kruhy

Dovolte, abychom vás pozvali na návštěvu moderního obývacího pokoje, propojeného s prostorem pro stolování rodiny a kuchyní. Zastínění všech oken zde spojuje závěsový materiál s neobvyklým názvem.

Závěs Bolivia 3455 z kolekce Prestigious je v nabídce ve třech jemně tónovaných odstínech se smetanovým, béžovým a champagne podkladem pro propracovanou výšivku pravidelně rozmístěných kruhů. Tento zajímavý závěs navrhla naše designerka jako základ stínění francouzských oken v obývacím pokoji a jídelně, i menšího okna u kuchyňské linky.

p191211_12.05_[02].jpg   p191211_12.05_[03].jpg

Do stropu nad všechna francouzská okna jsou namontovány profily japonských posuvných stěn, jejichž pojízdné lišty, určené k instalaci panelů jsou neprovázané, tzn.že při manipulaci na sebe panely nenavazují a je možné je umístit libovolně v délce kolejnice profilu. V kolejnicích blíže k oknu jsou instalovány záclonové panely ušité z voilu 5331,  který velmi dobře propouští světlo. V obývacím pokoji lemují široké okno postranní dekorativní panely v kombinaci dvou materiálů lišících se jak svou barevností, tak i designovým provedením. Z již zmiňovaného závěsu Bolivia jsou ušity nejen panely, designerka je využila i na záplavu polštářků na pohodlné pohovce, kde přímo lákají k odpočinku. Jednobarevný, výrazně hnědý panel, je zhotoven ze závěsu Silhoutte, což je imitace hedvábí rovněž z kolekce Prestigious. Typově podobný je i kvalitní a velmi oblíbený závěs Amsterdam.

p191211_12.05_[01].jpg   p191211_12.04.jpg   p191211_12.05.jpg

Stěnu s krbem, oddělující obývací pokoj od jídelny, z obou stran lemují úzká okna s jedním panelem záclonovým a jedním ze závěsu Bolivia. Široké francouzské okno poblíž jídelního stolu je jediné, kde závěsové panely plní i stínící funkci. Profil pro pět závěsových panelů má celkem tři kolejnice, takže dva panely se odsunují na jednu stranu a tři panely na stranu druhou. Jednotlivé panely mohou "vykukovat" a tak vytvářet kontrastní lemování čelního panelu.

p191211_12.03.jpg

Velmi zajímavě působí materiál s vyšívanými kruhy při použití na římskou roletu, která stíní okno v kuchyni. Roleta se zároveň odráží v leském povrchu horních skříněk kuchyňské linky, čímž se efekt této dekorace znásobuje.

Závěs Bolivia 3455 je vhodný právě na panely japonských stěn a římské rolety, jelikož je díky výšivce pevný a nepoddajný, což je na hladkých plochách výhodou. Při tomto použití samozřejmě rovněž patřičně vynikne i nápaditý design.

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

Ivana Štrejlová (Praha)

Ráda hledám řešení tam, kde jiní říkají, že to nelze.

služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi