CZ DE IT
30. 10. 2014

Akustické záclony a závěsy a tlumení zvuku v interiéru. Víte, o co jde?

Když jsem před lety poprvé slyšel o akustických závěsech a záclonách, myslel jsem si, že se jedná o dekorační látky, které jsou vyráběné takovou technologií, která účinně tlumí zvuk.

 

Nyní, když máme v nabídce dokonce kolekce akustických závěsů společnosti Drapilux, už vím, že všechno je trochu jinak. Každý textilní materiál tlumí akustické vlny v interiéru a jde jen o to, jaké vlny a jak moc pohlcuje a jaké odráží. Akustické látky tak nejsou ničím jiným, než informací o daném materiálu. Nicméně právě tuto informaci můžeme získat jen pomocí velice složitých laboratorních zkoušek a proto je na trhu tak málo společností, které mohou napsat, že v jejich nabídce jsou akustické dekorační látky.

Technologie:

Zvuk se skládá z molekul vzduchu v pohybu. Tkaná struktura drapilux Akustik tvoří póry, které částečně převádějí kinetickou energii molekul vzduchu na tepelnou energii. To znamená, že část zvukové intenzity se snižuje, zkracuje vzdálenost, jíž se zvuk šíří.

Tedy není to ani tak ve výrobě, ale jako vždy ve fyzice a v informaci. Látky drapilux Akustic můžete vidět v našem studiu STYLTEX.

FOTO ( BANYSMEDIA )

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi