CZ DE IT
29. 10. 2014

Kdyby existovaly záclony a závěsy, které nikdy nenačichnou cigaretovým kouřem, koupili byste si je?

Takové látky samozřejmě již dávno existují. Jde o japonský patent, který umožňuje zařídit například pokoj v hotelu tak, že po návštěvě kuřáka stačí jen vyvětrat a nikdo nepozná, že se v místnosti kouřilo.


Princip záclon (a závěsů), které „nezachytí“ zápach tkví v jejich vláknech. Ta jsou napuštěna katalyzátory solí, které pročišťují vzduch rozkladem zápachu na CO2 a vodu. Tyto látky patří do kategorie tzv. inteligentních textilií s označením AIR a dodáváme je na trh od společnosti Drapilux.

Pro nevěřící, výrobce prezentuje účinnost svých závěsů a záclon malým pokusem, kdy do jedné skleničky uzavře klasickou záclonu se čpavkem a pak záclonu typu Drapilux AIR. Po cca hodině jsou obě skleničky otevřené a v té s vlákny obsahujícími katalyzátory solí žádný čpavek již není.

V našem studiu STYLTEX máme celou nabídku inteligentních závěsů a záclon společnosti Drapilux, většinou se jedná o produkty určené do hotelových staveb, proto jejich ceny nejsou nikterak přehnané a rozhodně je můžeme jen doporučit.

FOTO ( BANYSMEDIA, DRAPILUX )

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi