CZ DE IT
21. 3. 2017

Černé linky designového hotelového pokoje Kompozice

Geometrické a čisté linie, které nenarušují celkovou rovnováhu ploch, jsou charakteristické pro pokoj Grand Hotelu Pytloun autorek Nikoly Filipové a Markéty Orlové, realizovaném ve spolupráci s Czech Deco Teamem. Za základní barvy zvolily černou a bílou, vč.materiálu na černé závěsy a bílé záclony od STYLTEX designu.

 

Černé linky, se kterými koresponduje tvar věšáku a poličky, jasně definují plochy. Bílé, nebo zabarvené do červena, modra nebo žluta jak na nábytku, tak v okénkách prosvícených LED páskami. Barevný koncept prostupuje do koupelny. „Prosvícená okénka by měla večer navodit hotelovému hostovi zajímavý efekt, a to hlavně díky translucentním fóliím, kde barevné světlo více pronikne do celého pokoje a vytvoří zcela odlišnou atmosféru prostoru,“ říkají autorky Nikola Filipová a Markéta Orlová.

Obě našly už za studií dějin výtvarného umění zálibu v abstraktním umění. Fascinovala je tvorba Pieta Mondriana, která se opakovaně promítala do činnosti mnoha architektů a inspirovala módu a interiérový design. „Nepřišly jsme s ničím inovativním. Když jsme dostali nabídku navrhnout pokoj do Pytloun Grand Hotelu Imperial, hned nás napadlo inspirovat se právě Mondrianem. Barevnost a jednoduché linie jeho obrazů jsou tak nadčasové, že jsme věřily, že se vydáme správnou cestou a vznikne pokoj, který si každý návštěvník zapamatuje, ať už se mu bude líbit více, nebo méně. Každopádně v něm zanechá stopu. A třeba se i někdo poprvé dozví o tomto umělci,“ zdůvodňují svůj záměr Nikola Filipová a Markéta Orlová. 

BcA.Nikola Filipová, Ing.Arch.Markéta Orlová

FOTO (Pytloun Grand Hotel Imperial)

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi