CZ DE IT
3. 1. 2011

Čokoládově hnědý design japonské stěny a římských rolet

Pod poněkud nepoetickým názvem 029/567 se skrývá nádherná vypalovaná organza s výrazným designem - motivy listů ve dvou barvách. Na naši realizaci byla vybrána varianta v kombinaci smetanové a čokoládově hnědé.

Po vstupu do obývacího pokoje propojeného s kuchyní je zřejmé, proč byla zvolena právě tato barevná kombinace. Respektuje zařízení interieru, v němž hnědé odstíny převládají. Odlišným prvkem je hlavně podlaha v teplém světlejším provedení. Nové pohovce časem rozhodně neuškodí výrazné barevné polštáře, které celou plochu vhodně oživí a mohou být ve vícero provedeních společně s drobnými doplňky vítanou změnou.

Stínění i dekorace

snímek 029   snímek 031   snímek 030  

Před příchodem naší designerky již byly na všechna okna i dveře namontovány horizontální žaluzie, které zajistily kompletní zastínění. Základním požadavkem tedy byla hlavně dekorativní funkce, zajišťující zajímavý i útulný vzhled obývacího pokoje a kuchyně. Velkou výhodou v pokoji je dostatek volného prostoru, což bývá při některých realizacích kámen úrazu. V tomto případě bylo možné uplatnit velkorysé pojetí panelů japonské posuvné stěny tak, aby krajní panely nezasahovaly do prosklené plochy. Jako dominantní prvek navrhla naše designerka již v úvodu zmiňovanou záclonu 029/567. Na rovných panelech její design náležitě vyniká, stejně dobře se uplatní i na římských roletách na menších oknech.

snímek 025   snímek 027   snímek 026

Na dva středové panely je použita jemně smetanová hladká záclona, která tvoří vhodný doplněk k výraznému designu krajních panelů i římských rolet v obývacím pokoji. Stejný materiál dále pokračuje v kuchyni, kde jsou z něj ušity dvě římské rolety. V poměrně členité části kuchyňské linky jsou jednoduché hladké rolety správnou volbou. Po obývacím pokoji, oplývajícím dostatkem prostoru, bylo naopak u kuchyňského okna pod osvětlovací rampou nutné řešit vyhovující umístění rolety. Mechanismus rolety je zde namontován těsně pod rampu, u druhého okna je již ve stejné výšce jako u mechanismů v obývacím pokoji. U kratší římské rolety se bude okno používat na větrání pouze částečným vyklopením okenního křídla.

Realizace "naplněná citem"

Celá realizace je provedena s citem k dispozicím interieru i s citem k materiálu, který si svým výrazným designem zaslouží dostatek prostoru a vhodné doplňky, aby mohl náležitě vyniknout, což se zde jistě zdařilo. V neposlední řadě si ocenění zaslouží i citlivá volba barev.

Autor článku: redakce Zaclona.cz   

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi