CZ DE IT
23. 4. 2017

Designový hotelový pokoj Royal bed neboli královské lůžko

Prosklená skříň a zámecká postel s nebesy dělá tento pokoj, vytvořený arch.Kateřinou Součkovou ve spolupráci s Czech Deco Teamem, jedinečným.STYLTEX design tentokrát kromě materiálu na záclony, závěsy a přehoz, dodal i materiál na potah vskutku královského čela lůžka.

 

"Hotelový pokoj a relax na úpatí hor... Základem jsou postel, skříň a vana. V návrhu jsem začala hledat, jak tyto prvky propojit. Vynikly dvě základní hmoty - dva kvádry, lemované stropním nepřímým osvětlením a pohledově propojené prosklenou skříní,“ popisuje architektka počáteční myšlenku.

Chtěla, aby koupelna byla součástí pokoje, aby byla propojená vizuálně, nikoli však prvoplánově. A zachovala si část intimity i bez potisku skla. O intimitu se svým způsobem postará pověšené oblečení, žaluzie, které napřílad na standardních pokojích zajistí soukromí, na tomto pokoji nejsou. A z toho vzešla myšlenka skříně. Celoskleněné. „ Také asi jako každá žena rada vymýšlím kombinace oblečení, v čem vyrazím a většinou na to nenám dost času. Takto si mohu již z vany prohlédnout, co je v šatníku, a vybrat, co si vezmu na sebe“ popisuje výhodu takové skříně Kateřina Součková. Koupelna je tak i nedefinivně oddělená a otevírá pokojový prostor. Dalším plusem je to, že do koupelny proudí denní světlo.

Kromě zmíněných atypičností tady dominuje postel. Výrazná, lehká zámecká díky polstrování za zády a sníženým stropem, které kopíruje letiště a vytváření „nebesa“. „Nad tímto stropem a nad hmotou koupelny je nepřímé osvětlení, které velmi ráda používám, navozuje příjemnou atmosféru a dotváří prostor,“ říká. Prostor pro spaní odděluje lehký průsvitný až průhledný závěs. Tvoří tak intimní prostor pro spaní, ale neuzavírá jej.

Povrchová úprava na pohledových stěnách za postelí a do koupelny je stěrka. Na předstěně za postelí je výrazné polstrování, které poutá pozornost a umocňuje dojem měkkosti postele. Stěrka v hnědé barvě je sladěná s velkoformátovou dlažbou a obklady v koupelně a s podlahou na pokoji se potkává tón v tónu. „Barevnost pokoje jsem celkově ladila do neutrálních tónů. Ráda je požívám v interiérech, protože tento základ jednoduše doladíte doplňky, které se po čase nebo s náladou dají měnit a dát interiéru nový vzhled. V hotelových pokojích to tak nebývá, ale v tomto pokoji díky prosklené skříni každý, kdo se ubytuje a pověsí svůj šatník, tvoří nové ladění pokoje,“ vyzdvihuje pozitiva Kateřina Součková. 

Ing.arch.Kateřina Součková

spolupráce Mgr. ing. arch. Wieslaw Kubica

FOTO (Pytloun Grand Hotel Imperial)

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi