CZ DE IT
7. 5. 2017

Kráska severu. I tak se může jmenovat designový hotelový pokoj

Zasněžené kopce, čerstvý „mančestr“ na sjezdovce, k obědu místní speciality v příjemné chalupě s dřevěným obložením, večerní odpočinek s dobrým vínem u kamenného krbu…Takovou atmosféru chtěla vytvořit na „svém “ pokoji ve spolupráci s Czech Deco Teamem Ing.Marika Tafatová, která má Liberec a Jizerské hory spojené s lyžemi.

 

Proto je pokoj zařízený jednoduše, v přírodních barvách, světlém dřevě a v dekoru kamene.

Dominantou pokoje je čelo postele, které tvoří siluetu hory Ještěd se slavným hotelem a vysílačem. Zvláštní atmosféru dodává siluetě čela podsvícení LED páskem, u kterého mohou hosté volit barvu dle svého rozpoložení, podobně jako jinde v hotelu. Na podlaze je béžový koberec, na stěně hnědá tapeta. Ještědský H-systém, „háčka“ architekta Otakara Binara, jenž navrhoval interiéry vysílače z roku 1973, připomínají na pokoji Mariky Tafatové křesla a noční stolky.

„Při tvorbě dispozice jsem chtěla, aby si host mohl dostatečně užívat celý prostor s hojností denního světla. Pokoj je proto s koupelnou částečně propojený skleněnou stěnou, která prostor opticky rozšiřuje, prosvětluje a umožňuje průchod z pokoje na balkon. Z koupelny se stává další obytný prostor, určený k relaxaci,“ popisuje autorka. Obklady a dlažba v koupelně jsou velkoformátové v šedé barvě. 

Ing.Marika Tafatová

Studio MT-DESIGN

FOTO (Pytloun Grand Hotel Imperial)

 

Zpět do kategorie

ing. Karel Smejkal, Ph.D. (Praha)

Když realizujete své nápady, konkurenci zdržujete vaším kopírováním.

Služby   

  • Strategie
  • Marketing
  • Partnerské projekty
  • Inspireli
  • Czech Deco Team
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi