CZ DE IT
2. 4. 2009

Dotaz zákaznice na uchycení závěsu v atypickém okně

Dobrý den, mohu Vás prosím požádat o informaci. Jakou záclonovou tyč-upevnění mám prosím zvolit (viz obrázek) na uchycení závěsu v horní vodorovné části.

Dotaz zákazníka:

Dobrý den, mohu Vás prosím požádat o informaci. Jakou záclonovou tyč-upevnění mám prosím zvolit (viz obrázek) na uchycení závěsu v horní vodorovné části. Požádám Vás, jestli mi můžete napsat přesnější označení všeho, co k takovému uchycení závěsu v této horní části potřebuji. Děkuji Vám za laskavost. S pozdravem Eva K.

Odpověď:

Dobrý den, tato dekorace byla provedena naší designérkou Ivetou Supekovou (článek o realizaci). Pokusíme se Vám podrobně vysvětlit jednotlivé prvky zavěšení systému.

dotaz zákaznice na uchycení závěsu v atypickém okně

Dekoraci jsme rozdělili na 3 části.

  1. část stropní vodorovná - zde je použita hliníková kolejnička H7300 vrtaná do stropu (hmoždinky do sádrokartonu). Nejdříve byly vyvrtány otvory pro uchycení tzv. pérek, do nichž se zacvakla kolejnička H7200. Kolejnička je po obou stranách opatřena záslepkou s otvorem pro háček. Na dekorační pásku je našita řasící páska, která je stažena na poměr řasení 1:2, do oček pásky se vloží háčky šnekovitého tvaru, které se následně zaháknou do jezdců kolejničky. Dva krajní háčky se zaháknou do dírek v záslepkách na koncích kolejničky a fixují tak její případný pohyb. Řasící páska je našita s tzv. výpustkem o 2 cm níž a díky tomu je celá kolejnička natolik ukryta, že to vedlo pravděpodobně k tomuto článku :O).
  2. Šál látky (konkrétně závěs Palais Styltex) je uchyacen pomocí malého látkového úvazu. Úvaz je zase jen proužek látky na jehož konci je našito takové plastové očko (kroužek z běžné galanterie). Tedy na každém konci je jeden kroužek, jejichž spojením v háčku další kolejničky H7300 vytváří úvaz. Kolejnička v šikmině je vlastně identická s kolejničkou v bodě 1, jen je použita pro záclonu a závěs jí využívá jen v bodě 2. a 3.
  3. viz bod 2.

podkrovní ložnice 2

Závěr:

Tento druh dekorace je poměrně jednoduchý na výrobu a krásný pro interiér. A tokové by realizace měly být.

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi