CZ DE IT
7. 1. 2009

Dotaz zákazníka na předělení místnosti japonskou stěnou

Dobrý den, zasílám Vám foto prostoru, který bych chtěla rozdělit, v obou místnostech, které po rozdělení vzniknou je stejná podlaha, obývací pokoj má tmavou stěnu s černou sedací soupravou a kuchyň vidíte.

Dotaz zákazníka:

Dobrý den, zasílám Vám foto prostoru, který bych chtěla rozdělit, v obou místnostech, které po rozdělení vzniknou je stejná podlaha, obývací pokoj má tmavou stěnu s černou sedací soupravou a kuchyň vidíte. Pro lepší představu ještě zašlu pohled z druhé strany. Jídelní stůl nemusí zůstat na stejném místě, je zde možnost umístit ho místo palmy, stejně tak japonská stěna nemusí být po celé šířce, jde mi o to, aby se prostor rozdělil a já mohla obě místnosti různě vymalovat. Prosím ještě o kalkulaci Vašeho návrhu, dodací lhůty atd. Děkuji, s pozdravem K.

Vstupní informace:

Máte zájem rozdělit dvě místnosti japonskou stěnou, která má umožnit různé vymalování obou pokojů. Tedy japonská stěny by měla být přes celý otvor a určitě by měla při roztažení zakrývat místa změny barevnosti. Z toho vyplívá, že bude nutné skutečně stůl odstranit, neboť právě na jeho místě bude jeden tzv. pevný panel. Pevným panelem myslíme panel, který se nebude hýbat a za nějž se budou zasunovat ostatní panely.

pohled od kuchyně

Návrh japonské stěny:

Montáž japonské stěny bude z konstrukčních i dispozičních důvodů do stropu. Velikost je š 355 cm výška 258 cm. Nabízejí se dvě řešení. Buď navrhnout japonskou stěnu tak, že všechny panely zajedou ke straně v místě umístění stolu – taková japonská stěna bude mít širší panely a zatahování bude zleva doprava.

zatahování japonské stěny ke straně

Šíře jdnotlivých panelů -  70 cm

Druhou variantou je oponová japonská stěna, která dle mého mínění bude účelnější, neboť jednak umožňuje užší profil – trojkolejničkový a panely budou na obou stranách místnosti. 

zatahování japonské stěny oponové

Šíře jdnotlivých panelů -  60 cm

Ovládání japonské stěny:

Japonské stěny lze ovládat třemi způsoby. Ručně jako volné panely, tyčkou jako provázané panely (chytnu jeden a vytáhnu za ním řazené další), provázkové. V tomto případě bych doporučil provázané panely.

Dodací podmínky:

  • Pokud si objednáte prostřednictvím internetového kalkulátoru na www.dointerieru.cz do cca dvou dnů obdržíte poštou vzorek materiálu panelu a fakturu. Po uhrazení faktury zašleme objednávku do výroby, odkud do týdne přijde buď hotový výrobek (roletová stěna), nebo mechanismus, kde našijeme záclonové materiály. Řádově do 10 dní od zaplacení bude Japonská stěna u Vás doma.
  • Pokud si přejete službu našich montérů a designérů, vždy k Vám nejdřív přijede a vše přeměří a ukáže Vám namístě materiály. Poté Vám zašleme nabídku s fakturou. Po uhrazení se opět vše vyrobí a montér si s Vámi domluví čas montáže.

Závěr a cena:

Něco jiného je japonská stěna z roletoviny a něco jiného z dekorační látky, nebo záclony. Materiál určuje cenu. Levnější je většinou roletovina.

  • Opona s roletovinou: 10410 Kč s DPH
  • Stahování vlevos roletovinou: 11142 Kč s DPH

Pokud jde o použití japonských stěn k předělování místností, lze to jen doporučit. Japonské stěny k tmuto účelu vlastně vznikly a rozhodně se nejedná o kompromis.

Autor článku: Ing.K.Smejkal (Styltex)

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi