CZ DE IT
19. 1. 2009

První novinka z Frankfurtu 2009 – 3D vizualizace

Jako každý rok se vedení společnosti Styltex účastnilo největšího světového veletrhu bytového textilu Heimtex 2009, který se konal minulý týden ve Frankfurtu nad Mohanem. Jednou z největších novinek, kterou díky tomu můžeme zde představit je nový 3D program!

3D program:

Předně je nutné upozornit na skutečnost, že 3D program vyvíjený společností ANOVA patří ke špičce v oboru bytového textilu a prakticky nemá konkurenci. Většina světových 3D programů umí vše mimo dekorací oken. Program Ambiente od ANOVA je tak prvním ze dvou, které na evropském kontinentu existují a prakticky jediným, který umí nabídnout zákazníkům to, co od něj požadují.

vyfocená látka pro natažení do 3d originální fotografie použití látky na reálném okně

Anova a Styltex:

Základem programu je vložení stálé kolekce látek nabízených v dané zemi. Společnost ANOVA má sice databáze kolekcí různých výrobců, ale ty jsou cca 2 roky staré a tím nepoužitelné pro přímou podporu prodeje. Společnost Styltex se stala výhradním distributorem tohoto software na tuzemském trhu (včetně Slovenska) a jako jedna z mála firem nejen že umí obsluhu takového programu, navíc je sama zběhlá v internetových technologiích a k tomu každoročně vydává vlastní kolekce dekoračních látek, které postupně nahraje do programu Ambiente pro český trh.

Ukázka fungování:

Program Ambinete umožňuje mnoho funkcí, nejzajímavější a nejefektivnější z nich jsou ale dvě.

  • Natahování textur do předpřipravených fotografií
  • Dekorování oken přímo do fotky zaslané zákazníkem

Natahování textur do předpřipravených fotografií:

Do předpřipravené fotografie jsou nanášeny textury koberců, malby a samozřejmě dekorační látky. Vznikne tak ideální představa o zkombinování celých interiérů, jak co se týká například povlečení, ubrusů, sedáků, nebo jen podlahových krytin se závěsy a malbou stěn.

prázdná místnost před dekorováním textur vizualizace ložnice v programu anova distribuovaným společností styltex

Dekorování oken přímo do fotky zaslané zákazníkem:

Jedná se o naprostou špičku v technologii a službách zákazníků. Zákazník vyfotí prázdné okno ve svém bytě a změří základní rozměry jako výška stropu, šířka stěny, rozměry okna a hloubku stěny. Pak odešle takto připravené materiály do firmy Styltex s popisem jeho oblíbené dekorace, nebo systému stínění. Ve Styltexu do fotky vymodelují téměř reálný model zastínění s reálnými látkami jak u rolet, žaluzií, tak i u dekoračních látek.

fotografie zaslaná zákazníkem model dekorace vložený do fotografie dokončená vizualizace do fotografie zákazníka

Závěr / spuštění služby:

Zhruba do týdne společnost Styltex spustí službu dekorování fotografií zaslaných od zákazníků a dekoratérů. Překročí tak zaběhnuté formy prezentace těchto systémů, které se až doposud kreslily výhradně v ruce.  

Autor článku: Ing.K.Smejkal (Styltex)

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi