CZ DE IT
31. 10. 2009

Jednoduché, praktické, dekorativní - prostě látkové rolety

Látkové rolety patří v oblasti zastínění oken mezi klasiku.Jsou nedílnou a velmi praktickou součástí nejenom našich domovů. Díky širokým škálám barev a výběru různých typů materiálů je možné je použít do jakýchkoliv interierů.

Mnozí z nás jistě pamatují rolety našich babiček, většinou ve standartním temně zeleném provedení, navinuté na dřevěném rolu s dlouhou šňůrkou, visící uprostřed okna. Jejich ovládání bylo vždy tak trochu napínavé a ne vždy se dařilo zastavit roletu v požadované poloze.

00010

Ale dosti nostalgie. S důvěrou v rolety dnešních dnů majitelé rodinného domku podle návrhu naší designerky neváhali s využitím jednoduchých a účelných látkových rolet v dětském pokoji a ložnicích. Neutrální světlá malba a menší okna v pokoji dětí umožnila pohrát si s barvami. Kombinace světlého dřeva s modrými a červenými dvířky je doplněna oranžovou a zelenou roletou. Jelikož jsou okna stejné velikosti a jsou umístěna symetricky, mohla designerka uplatnit nápadité použití odlišných barev. V dětském pokoji působí tato varianta velice vtipně a upoutá pozornost každého návštěvníka.

00001   00006 

V ložnicích byly zvoleny jemné pastelové odstíny, evokující poklidnou atmosféru pokojů určených k odpočinku. Příjemná světle zelená a krémová barva navíc neomezuje při výběru doplňků a povlečení. Látkové rolety díky své subtilnosti nevyžadují mnoho prostoru nad okny a dveřmi. Stačí počítat s určitou rezervou, aby se roleta při navíjení nepřeklápěla přes rolo a nedošlo tak k poškození řetízkového mechanismu. Navíc, jelikož tvoří i ozdobný prvek, je úhlednější, ponecháme-li roletu kousek spuštěnou.

Pro další inspiraci

látková roleta se záclonou   modrá roleta

Následující dvě fotografie jsou již z jiné realizace. Zde jsou jako ukázka barevných rolet společně s doplňujícími záclonami. Je důležité uvědomit si, že rolety zde neslouží jen jako stínící systém, ale i jako podklad pro barevné záclony. Proto je zapotřebí vybírat souběžně pomocí barevnice roletovin i záclon a uvědomit si, že barva rolety bude, stejně jako barva záclon, působit odlišně za denního světla a večer.

Výběr látkových rolet naleznete zde.

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi