CZ DE IT
9. 7. 2014

Pojďte, budeme si jen tak chvíli snít…o závěsech, roletách ...

Při výběru závěsů na novou zakázku jsem opravdu příjemnou chvíli okouzlení strávila nad Pemberley, novým bookem Prestigious s materiály na závěsy, římské rolety, polštáře, potahy, zkrátka cokoliv si jen budete přát.

 

Závěsové materiály s výšivkami květin jsou v něžných, jako přepudrovaných barvách a působí nesmírně harmonicky, poklidně a tak trochu nostalgicky voní „po starých časech“. Vskutku jako v románu Jane Austenové, v němž hraje Pemberley důležitou roli jako honosné, i když pouze fiktivní panství. A jak jistě sami víte, v každém anglickém sídle hrají velmi důležitou roli textilní dekorace, kterými zde rozhodně nešetří. Bohatě nařasené závěsy, záclony, římské i vídeňské rolety, girlandy a pelmety, záplavy dekorativních polštářů nejrůznějších tvarů a velikostí, potahy a čalounění pohodlných pohovek, křesel a židlí. Vše ve znamení pohodlí a harmonie.

Kouzlo období minulého i současného je propojeno důrazem na kvalitu materiálů, jejich dokonalé zpracování a soulad kombinací barev a zdánlivě nesourodých designů, jako jsou například nejčastěji používané květinové vzory společně s pruhy a kostkami či kárem. Kolekce Pemberley navíc přináší svěží a zajímavé kombinace, využitelné na závěsy, rolety všech provedení, potahy i polštáře, zkrátka na vše, co lze z textilních materiálů vytvořit. Výrazné zastoupení v kolekci mají závěsy s precizně propracovanou strojovou výšivkou, ať už je to pravidelný vertikální design s květinovou výšivkou a potiskem pruhů závěsů DARCY  1254, celoplošná výšivka rostlinných úponků s lístky závěsu BURGHLEY 1252 nebo něžný květinový design s lístky a větvičkami závěsu MONTAGUE 1256. Zajímavý protipól pak tvoří pravidelné jemné proužky závěsu HALSWAY 1257 a hustý ornamentální vzor v kombinaci odlišných struktur závěsu CLAYDON 1253, jako stvořený pro římské rolety.. Jelikož u materiálů na závěsy, rolety a další dekorace oceňuji i jejich strukturu a příjemnost na omak, zaujal mě závěs EATON 1255 - design pravidelných koleček se saténovým leskem a neskutečně hebkým povrchem.

Díky podílu bavlny, viscózy a lnu jsou na omak příjemné všechny materiály závěsů této kolekce, ale o tom se již můžete přesvědčit sami při návštěvě našeho studia. Book Pemberley i mnoho dalších kolekcí Prestigious s výběrem závěsů jsou pro vás připraveny.

FOTO (PT)

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi