CZ DE IT
10. 9. 2014

Nejkrásnější kombinace pro bílou ložnici - záclony a přehoz v růžové,lila a s květy orchidejí

Jedna z nejkrásnějších kombinací pro bílou ložnici - růžové a lila tóny, navíc doplněné o romantické květy - tentokrát orchideje. V ložnici, kam mě pozvali moji klienti, dominovala bílá manželská postel a středně hnědý lehce rustikální nábytek. A pak už jen bílá malba na stěnách, jako to bývá u všech novostaveb.

 

Majitelka se zmínila, že se jí líbí bílé a lila barvy a ráda by je zkombinovala ještě s další barvou. Společně jsme se domluvily na zelené, jako osvěžující prvek k dvěma již zmíněným barvám. Protože v ložnici už byly instalované horizontální žaluzie na oknech a kolejnice ve stropních výklencích, nebylo potřeba řešit zatemnění ,ale "jen" záclony a přehoz přes postel. Co se týče záclony nechtěla jsem použít "jen" bílou záclonu, ale hledala jsem nějaké vzory/ květy, nejlépe v barvách lila a zelené na bílém podkladu natištěné. Podařil se nám skvělý nález - záclona Manzana má natištěné orchideje přesně v námi vysněných barvách. (Stejně dobře by působil i tisk se šeříky, případně fialkami, apod.)

Jakmile jsme měli záclonu vybranou, námět na přehoz už se nabízel sám. Základ přehozu je světle fialový (materiál 10031/702 lila), na něm je aplikována záclona v pruzích ve spodní třetině a pro oživění je přehoz vertikálně několikrát prošitý zeleným kordováním, aby získal svěží nádech a rozbila se jednolitá plocha. Prošití přesně kopíruje prošití čela postele. Nenápadně je zelená použita i na prošití horizontálním - prošívali jsme zelenou nití....

Nejkrásnější jsou ovšem polštáře, které jsou na přehozu položené. Využili jsme záclonu s orchideiemi, podložili ji stejným materiálem v bílé barvě bez potisku, aby dekor vynikl a polštáře lemovali zeleným "kordováním".

A jako bonbonek - sedák k toaletnímu stolku. Opět jsme použili materiál 10003 v barvách 500 zelená a 702 lila. Nejenom, že bílý toaletní stolek se stoličkou ožily - kombinace obou barev a rafinované zavázání s mašlí - navíc majitelce přinesl pohodlí při líčení a péči o sebe.

Celkový dojem v ložnici je svěžest, čistota  a pohoda.

FOTO Styltex

 

Zpět do kategorie

ing. Šárka Týmová (Praha)

Dávám srdce do každého projektu a pracuji s ním tak, jak bych to dělala pro sebe.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi