CZ DE IT
4. 2. 2009

Použití a údržba látkových rolet

Dobrý den, vybrala jsem si u Vás nadrozměrnou látkovou pružinovou roletu a ráda bych věděla, jak je možné ji udržovat (jestli se dá vyprat). Typ látky je Van Gogh, odstín meruňková 007. Díky, S.

Na základě dotazu zákaznice jsme se rozhodli vypracovat tento návod na údržbu látkových rolet.

Pro látky polyesterové a B.O.( zcela zatemňující):

Použití: určeno pro použití v interieru, pro bezprašné a suché prostředí. Teplota při ovládání rolet by neměla klesnout pod 18° C. ( pod touto teplotou pogumovaná látka začíná tuhnout a mohlo by dojít ke špatnému odvíjení látky!!)

Údržba: látku je možné z textilní strany lehce otírat vlhkou houbou od prachu nebo drobných nečistot. pro odstranění suchých nečistot ( např. upatlání špinavou rukou ) je možné odstranit „vygumováním“ měkkou gumou. Pogumovanou stranu lze otírat mokřejší houbou nebo hadrem. Zašpiněná látka má špatný vliv na odvíjení rolety. Nejčastějším zdrojem nečistot jsou netěsnící okna, proto je třeba tomuto jevu zabránit.

Ovládání:

řetízková roleta se ovládá postraním řetízkem, který umožňuje pohodlné ovládání a zastavení rolety v jakémkoliv místě.

pružinová roleta se ovládá šňůrkou, nebo jiným zakončením (ve většině případů uloženo uprostřed zátěžové lišty). Při stahování je třeba najít místo, kdy se pružinový mechanismus zasekne a roleta zůstane ve stabilní poloze.

Při vytahování rolety se musí šňůrka (nebo jiné ukončení) držet po celou dobu vytahování, jinak by došlo k roztočení předepjaté pružiny a vyskočení rolety z držáků.

smetáček

Pro rolety s motorem a kazetou:

Motorové rolety: motory nepotřebují zvláštní údržbu. Motory mají nastaveny koncové spínače, v koncových polohách roleta sama zastaví. Motor je chráněn pojistkami proti přepětí a tepelnými pojistkami. Pokud motor sám zastaví v poloze mimo koncové polohy, vyčkejte cca 20minut a poté znovu zkuste motor rozběhnout. Pokud by se nerozběhl, volejte servis. Nestavte do dráhy motorové rolety žádné předměty, o které se může roleta zachytit. Spuštěné rolety nevystavujte průvanu, může dojít k pomačkání látky.

Rolety v kazetě a ve vodicích lištách:

Kazety a lišty nepotřebují žádnou údržbu, je možné je omýt vlhkou houbou nebo hadrem.

UPOZORNĚNÍ:

roletová látka je ve vodicích lištách zadržována plastovými klipy, látka sama z lišty nemůže vypadnout. Rolety stahujte a vytahujte pouze při zavřených oknech, zabraňte průvanu. Mohlo by dojít ke špatnému navíjení nebo odvíjení rolet a nebo vypadnutí roletové látky z lišt.

Pokud látka z lišty vyjede, roletu zastavte a látku vsuňte zpět do lišty. V případě problémů volejte servis.

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi