CZ DE IT
23. 5. 2019

Proměna ložnice v exotiku tropického Tichomoří

Vždy je udivující síla barev a designu, která dokáže překvapit a dát interieru naprosto odlišný charakter. Přitom jde o jednoduchou obměnu dekorací.

 

Naše klientka toužila po proměně ložnice, zařízené v decentních, tlumených tónech. Při schůzce na místě, spojené se zaměřením, jsem kromě výběru nových záclon a závěsů doporučila i změnu jejich výšky. Původní záclony a závěsy dosahovaly pouze pod parapet. Dekorace s dlouhými záclonami a závěsy je mnohem výraznější a navíc může i vhodně překrýt tělesa radiátorů pod okny. Možná se zeptáte, zda závěsy pak nenarušují cirkulaci tepla v místnosti. Jelikož se jedná o prostor ložnice, předpokládáme, že vytápění probíhá více za dne, kdy jsou závěsy roztažené. A na noc, kdy je vhodné snížit teplotu a zajistit tak příjemnější spánek, závěsy zatáhneme. Záclony jsou natolik prodyšné, že jejich vliv na odraz tepla je zanedbatelný.

Provedená výměna dekorací měla jen minimální vliv na již instalované systémy pro zavěšení záclon a závěsů. V interieru byly nainstalovány hliníkové kolejnice označované kódem H7300.  Ty byly stále vyhovující, jen po změně výšky, by záclony skončily na radiátorech. Proto naši technici kolejnici původně umístěnou blíže k oknu namontovali dopředu. Zachovali přitom původní rozestup mezi závěsem a záclonou, aby měly obě nařasené dekorace dostatek prostoru. Obě kolejnice jsme tak měli předsunuty před radiátor.

Na výběru materiálu na závěsy si naše klientka dala opravdu záležet a ve hře bylo více variant, odlišných jak barevně, tak i designově. Ve všech případech se však jednalo o výraznější dekory, které měly za úkol interiér oživit. Ve finále nakonec rozhodlo barevné ladění digitálních tisků závěsů kolekce South Pacific Prestigious. Jasné a syté barvy navozují atmosféru tropického Tichomoří, naplněného pohodou a zalitého sluncem. Zvolený design 8649 Palmyra vynikne vzhledem k velikosti vzoru spíše na větších nebo hladkých plochách. A právě to nové závěsy splňují! Zastínění jsme doplnili záclonami z oblíbeného Mušelínu Lesa ve smetanovém tónu, který vyniká jemností a krásně propouští světlo. 

Aby byla proměna ložnice úplná, nemohli jsme samozřejmě opomenout úpravu lůžka. Propojení s dekoracemi na okně jsme zajistili dvěma velkými dekorativními polštáři ze závěsového materiálu, které budou krásně ladit s připravovaným jednobarevným přehozem. Výsledný dojem z proměny ložnice? Síla barev a designu dala interieru naprosto odlišný charakter. A přitom jde opravdu jen o textil, snadno obměnitelnou dekoraci. 

Neodkládáme i my proměnu našeho interieru, po které ve skrytu toužíme? 

FOTO (STYLTEX , PRESTIGIOUS)

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi