CZ DE IT
25. 7. 2014

Římské rolety mě při realizacích nikdy nezklamou

Římské rolety jsem si velmi oblíbila a na mých realizacích je to jistě i znát, neboť právě tento typ rolet k zastínění často využívám.

 

Výhodou římských rolet je jejich univerzální použití, neboť jsou vhodné do jednoduchých moderních interierů stejně jako do stylově zařízených prostor. Na zakázky je po zaměření zadávám k šití přesně na míru a co se týká materiálu – zde jsou možnosti prakticky neomezené. Klientům mohu na římské rolety nabídnout širokou škálu bílých i barevných záclon, dekoračních závěsů nebo v případě potřeby většího zatemnění oblíbené dimouty či blackouty. Některé designy materiálů přímo vybízejí právě k použití na římské rolety případně i panely japonských posuvných stěn, prostě na hladkou plochu. Právě zde totiž vzor nejlépe vynikne.

Pro klienty, kteří nechtějí nebo nepotřebují mít během dne okna zastíněná, je právě římská roleta ideálním řešením. Jednoduchou manipulací pomocí řetízkového ovládání si roletu nastaví do potřebné polohy a pokojové květiny či bylinky na okenním parapetu tak mají stále na očích. Pro svou instalaci rolety vyžadují pouze dostatek prostoru  nad oknem a volný přístup k ovládání. Naopak cenný prostor ušetří na stěně vedle oken, neboť po stranách dostačuje jen minimální přesah k překrytí okenního výklenku. Proto je tento systém často nabízím k zastínění oken v kuchyni, kde bývá u oken umístěná horní část kuchyňské linky nebo v dětských pokojích, kde se většinou počítá s každým volným kouskem prostoru.

Základem římské rolety je hliníkový profil, který je možné instalovat do stropu i na stěnu. Přední část profilu je opatřena suchým zipem k uchycení hotové rolety. K udržení požadovaného rovného tvaru pravidelných skladů jsou do našitých pásek, určených speciálně pro římské rolety, vsunuty bílé laminátové pruty o průměru 4 mm. Do tunýlku ve spodním okraji je pak umístěna zátěžová výztuž pro zajištění vypnutí rolety po jejím spuštění. Údržba římských rolet není složitá a při raealizaci ji klientům vždy vysvětlím.

Mohu klidně říct, že římské rolety v interieru prostě nezklamou!

FOTO Styltex

 

Zpět do kategorie

Ivana Štrejlová (Praha)

Ráda hledám řešení tam, kde jiní říkají, že to nelze.

služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi